De zee geeft ons natuurlijke schoonheid en gezondheid. Aan zeewater en zeealgen wordt al eeuwenlang een geneeskrachtige en ontspannende werking toegeschreven. De franse bioloog René Quinton ontdekte aan het begin van de vorige eeuw dat de samenstelling van het bloedplasma vrijwel identiek is aan die van zeewater. Hij beweerde: “Ons organisme is niets meer dan een zeeaqarium waarin biljoenen cellen drijven”. Wetenschappers, zoals René Quinton, werden gefascineerd door de wonderen van de zee en hebben zeeplanten en zeewater geanalyseerd. Meer dan veertig natuurlijke vitaminen, mineralen, plantaardige hormonen en proteïne werden gevonden in bijna de zelfde samenstelling en concentratie als in ons lichaam. Quinton heeft een wonderbaarlijk experiment gedaan. Hij verving het bloedplasma van een hond door zeewater. De hond overleefde! Hierna zwegen Quinton critici voor altijd.

Zeealgen
Zeealgen, ook wel aangeduid als kelp of zeewier, zijn een ideaal schoonheids- en wellness elixer voor het gezicht en de lichaamshuid. Vandaar dat ze ook wel ‘het groene goud’ worden genoemd. Algen zijn waterplanten, zonder bloem, steel en wortel. Het zijn microscopisch kleine eencellige plantjes met afmetingen van enkele micrometers tot en met algen die wel een lengte van zestig meter kunnen halen. Zeealgen hebben de eigenschap om voor ons waardevolle bestandsdelen van de zee in hun cellen op te slaan zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze zijn voor het menselijk lichaam heel belangrijk, omdat ze allerlei lichaamsprocessen op gang brengen. Een kilo zeealgen bevat ongeveer eventueel werkzame ingrediënten als 100.000 liter zeewater. Er bestaan vele soorten algen en de verkregen algenextracten zijn dan ook niet altijd gelijk. Een eenvoudige algenextract zal beduidend minder effect hebben dan een extract van gecompliceerde samenstelling. De betere samenstelling wordt verkregen door middel van een ingewikkelde procedure. Van te voren wordt bepaald van welke algensoorten elementen geëxtraheerd worden. Een combinatie van deze extracten bevat cosmetische eigenschappen. Recente wetenschappelijke studies hebben een nieuw inzicht gegeven in de werking van algen. Daaruit blijkt algen het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen bevorderen. Dankzij de grote hoeveelheden opgevangen zonne-energie, bevatten zeealgen veel ingrediënten die van belang zijn voor onze vitaliteit. Van belang is ook dat de algen in zee worden geoogst. Algen die op het strand gevonden worden, zijn al in staat van ontbinding en hebben de werkzame stoffen al verloren.

Thalassotherapie
Al eeuwenlang geneest de heilzame werking van de zee ziektes en kwaaltjes. De naam thalassotherapie komt van het Griekse woord voor zee: thalassa en is gebaseerd op toepassing van zeealgen. Deze therapie bestaat uit een compleet programma lichaamsbehandelingen met als basisingrediënten zeewater en/of zeealgen. Hydromassages, modderbaden en pakkingen zijn een greep uit het aanbod van behandelingen. Als het zeewater en de algen in aanraking komen met de huid veroorzaakt dit een prikkel die het lichaam niet gewend is. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt daardoor op een geheel natuurlijke wijze wakker geschud en het biologische evenwicht hersteld. Ingesluimerde lichaamsprocessen worden weer op gang gebracht. Het gebruik van een massageolie op basis van zeealgen-extract regelt tevens de vochtigheidsgraad van de huid en heeft een gunstige invloed op de vette en acnehuid. Maar ook maakt het de haren steviger en antistatisch. Het aanbod van cosmetica waarin algen verwerkt zijn, is zeer uitgebreid. Zeealgen bevatten ingrediënten die het afslanken bevorderden. Ze worden dan ook toegepast in vermageringsproducten. In Japan eten vrouwen dagelijks een hapje zeewierpudding om hun gewicht op peil te houden.

Samengevat hebben zeealgen:

  • een reinigende werking: het zuivert het bloed en geeft het lichaam energie.
  • een herstellende werking: het natuurlijke afweersysteem wordt hersteld en de weerstand wordt verhoogd.
  • een versterkende werking: het versterkt de huid en de organen.

Psoriasis
Psoriasis is een chronische huidziektes die bij mannen en vrouwen van allerlei leeftijden voorkomt. Deze niet besmettelijke, maar zeer hinderlijke huidaandoening, is te bestrijden met medicinale baden. Het baden in zeezout geeft een verlichting van een jeuk en de huidschilfers verdwijnen. Patiënten reizen daarom naar bijvoorbeeld de Dode Zee om daarna weer ‘schoon’ huiswaarts te keren.

 

Osaìne
Ook ik werk met producten op basis van zeewater, algen en mineralen. Osaìne is hier in gespecialiseerd. In hun producten worden diverse soorten algen gebruikt. Ieder met zijn eigen specifieke werking. Zo hebben ze kelp, plankton, aosaìne en nog vele andere soorten. Bij mij krijg je dan ook het beste voor jouw huid uit de zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Trakteer je handen & voeten op pure luxe

In de Hand & Foot collectie ontdek je de luxe texturen en bijzondere Aziatische...

Lees meer

Zo creëer je een spa @home

Onze planning staat vaak overvol en daarom is het belangrijk om af en toe...

Lees meer

Dit mag er niet ontbreken in jouw koffer!

Route du soleil: op zonvakantie, wintersport of naar de bergen? Deze Cenzaa musthaves zijn...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap