De douche is een franse uitvinding uit de 19e eeuw en betekent letterlijk stortbak. De eerste moderne douche was een trapdouche. Waterleiding met stromend water bestond nog niet. Het water werd met een voetpomp omhoog gepompt.

 

  •  Alkalische zepen en badschuim ontvetten de huid en drogen de huid dus uit.
  • Het duurt ongeveer zes uur voordat de huid haar natuurlijke beschermingslaag weer heeft opgebouwd. Dit laagje, de zuurmantel, bestaat uit zweet en talg en beschermt de huid tegen uitdroging en vreemde bacteriën. Gebruik pH-neutrale producten. Deze tasten de zuurmantel niet aan.
  • Tweemaal daags douchen, waarbij alleen water wordt gebruikt, is prima om zweet en de daarin opgesloten afvalstoffen af te spoelen.
  • Als je het koud hebt, is een warme douche erg lekker, maar pas op, een hete douche droogt de huid uit. Neem liever een lauwe douche en droog je huid voorzichtig door te deppen. Smeer na het douchen je huid in met een verzorgende crème.
  • Koud nadouchen pept op. De bloedvaten vernauwen zich weer, waardoor de huid verstevigd wordt. Bovendien heb je het minder koud als je uit de douche stapt.
  • Per douchebeurt van 10 minuten verbruik je circa 90 liter water.

Hoe heb jij het liefst je douche? Reageer hieronder.

 

Afspraak maken

Contact opnemen

Naar de webshop

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60