Met de zomer in het vooruitzicht nemen we ons figuur weer kritisch onder de loep. Geen nood: we kunnen het seizoen heel relaxed verwelkomen. Met een beetje hulp van deze hightech producten komen benen, buik en billen snel weer in topvorm.

Ieder voorjaar presenteert de cosmeticabranche de nieuwste formules voor een nóg gladdere en strakkere huid. De nieuwste vindingen uit de geneeskunde en de biochemie zorgen regelmatig voor weer nieuwere producten, die nog betere prestaties leveren. Maar we vragen ons ieder jaar weer kritisch af: “Kan een crème werkelijk vetrolletjes en –kussentjes wegtoveren?” Ons eerlijke antwoord luidt: “Nee!” Er bestaat op de hele wereld geen crème die cellulitis kan laten verdwijnen. Wie te weinig beweegt, teveel calorieën binnenkrijgt en misschien ook nog rookt, zal zelfs met het meest effectieve product geen onberispelijk figuur of perfecte huid krijgen. Maar het omgekeerde werkt ook niet: al dwingt u zichzelf tot eindeloze fietstochten, doet u intensief aan gymnastiek en eet u alleen maar groenten en fruit, wordt de natuurlijke gesteldheid van uw huid daar nog niet beter van. Zelfs topsporters kennen cellulitis! Wie echter consequent en geraffineerde modellerende crème gebruikt (eventueel aangevuld met een massage) zal wel degelijk een duidelijk verschil zien. De kwaliteit van de huid verbetert, en dat proces gaat steeds sneller.

Inmiddels staat alweer de vijfde generatie afslankende crèmes in de schappen en deze pakt in één keer de drie hoofdoorzaken van cellulitis aan. Dat zijn: de toename in aantal én de vergroting van de vetcellen; de vertraging van de bloedsomloop en de lymfecirculatie; het verlies van structuur in de collageenvezels. Kortom: we hebben te maken met een huid die verslapt, waardoor de vergrote vetcellen zichtbaar worden. Een bekend merk heeft hiervoor een hightech formule ontwikkeld die het lichaam op slankheid kan “programmeren”. Het ingrediënt adipofit moet ervoor zorgen dat de vetopslag in de cellen geremd wordt en dat de afvoer lipiden wordt versneld. Adipofit is een extract van de boldoboom die in het Andes gebergte Benen (2)groeit. De Inka’s gebruikten dit extract al als slankheidselixer. Speciaal ontwikkelde capsules met het extract van paardenkastanje, précisphéres, moeten een onmiddellijke, vochtafdrijvende werking hebben en dit drainage-effect tegens in stand houden. Tenslotte zorgt purple bengle (afkomstig uit een gewas dat gerelateerd is aan de gemberplant) ervoor, dat de opbouw van elastische vezels wordt gestimuleerd.

Ook een ander bekend merk kiest voor een gelijktijdige aanpak op drie fronten: vetafbraak, vochtafvoer en het strakker maken van de huid. Daarnaast hebben de Franse biologen nog een probleem gesignaleerd: de nieuwste studies wijzen uit dat er binnen in de vetcellen een gesloten barrière bestaat die de afbraak van vet tegenhoudt. Zij proberen deze barrière met een plantenextract zodanig te beïnvloeden, dat deze gemakkelijker te doordringen is.

De meest interessante ontwikkelingen komen echter uit Azië. Daar is men het verschijnsel op het spoor dat aroma’s via de neus – en dus via de hersenen – de processen is het lichaam en in de cellen kunnen beïnvloeden. De experts voorspellen dat deze “funtional fragrances” (functionele of doelgerichte geuren) een grote toekomst tegemoet gaan.

Al in de jaren ’80 startte er een onderzoek naar geuren en hun directe effect op de huid en de vetcellen, op de vochthuishouding en op de productie van antioxidanten. In een laboratoria heeft men al bewezen dat geuren stimulerend werken op de vetverbranding. Door geuren – en dat is een feit – komen signalerende stoffen vrij die het lichaam ertoe aanzetten bepaalde functies te activeren of te verminderen.

Zelf heb ik zeer goede ervaringen met Osaìne. Zij hebben zowel een verstevigende als een afslankende crème. Mijn huid is er in ieder geval een stuk strakker door geworden. De nieuwste technologieën werken echter met stamcellen, dat heeft echt de toekomst. Ook daar heeft Osaìne de crème voor. Ik krijg dus al weer zin in de zomer. Ruikt u de zomer al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap