Vrijheid, zon, strand: de vakantie staat voor de deur. Maar hoe genieten we zonder de nadelen van zware koffers, mopperende echtgenoten en teveel was bij terugkomst? Een goede voorbereiding is het halve werk. Met onderstaande inpaktips smokkelt u zonder al te veel moeite uw gehele zomergarderobe mee. Zonder iets te vergeten!

 

 

Tip 1
Print een inpaklijst uit via www.inpaklijst.nl. Deze site helpt u om zo min mogelijk te vergeten.

Tip 2
Start met bijzaken. Begin niet met kleding, maar met bijproducten. Vaak heeft u de neiging daarmee te eindigen. Tegen die tijd heeft u echter geen zin en geen ruimte meer.

Tip 3
Kiezen is lastig, vooral als het gaat om de vraag welke items wel of niet mee mogen in de koffer. Toch is het slim om niet alles klakkeloos in uw koffer te gooien onder het mom ‘heb ik misschien wel nodig’. Van eerdere vakanties weet u dat u de helft niet zult dragen. Thuislaten dus! Zorg dat u kledingcombinaties kunt maken voor diverse looks.

Tip 4
Slim inpakken heeft niet alleen te maken met wát u meeneemt maar ook waar en hoe u het neerlegt. Rol kleding op, dan voorkomt u kreukels én kunt u veel meer kwijt in de koffer! Pak van zwaar naar licht: dus jeans en jasje onderin, ondergoed bovenop. Doe uw zwaarste schoenen aan en stop de slippers in de koffer. Het is handig om kleine items zoals ondergoed in een apart (was-)zakje te doen, dan blijft het netjes bij elkaar. Stop schoenen en toiletartikelen ook in een plastic zak, zodat de rest van de kleding wordt beschermd tegen vlekken.

Aloë Vera – als cosmetica ingrediënt

Aloë Vera is een magische vetplant die behoort tot de familie van de lelie-achtigen ondanks dat hij gek genoeg helemaal niet op een lelie lijkt. Het is een aloe veravetplant van 40-50 cm die kan bloeien met een rode of gele bloem die wel 90 cm hoog kan worden!
De bladeren van deze plant hebben scherpe tand-rand en bevatten veel geneeskrachtige bestanddelen.
Het geheim van Aloë Vera, de bijzondere geneeskrachtige eigenschappen, werd al duizenden jaren geleden ontdekt door de Egyptenaren.
Columbus nam Aloë Vera vanuit Spanje mee op zijn overzeese reizen. Hij gaf het aan zijn zeelieden voor allerlei dagelijkse problemen. De Maya Indianen gaven deze wonder woestijnplant de toepasselijke naam: “Eeuwige Jeugd”. Het Griekse woord ‘Aloe’ betekent ‘bitter’. Bitter is het sap van de bladeren dat werkt als pijnstiller; het helpt tegen verstoppingen en andere ziekten. Cleopatra gebruikte, om haar schoonheid te behouden, het sap van de Aloë Vera voor de verzorging van haar huid.

De Aloë Vera planten groeien in Andalusie en Brazilië en voelen zich helemaal thuis in dit warme klimaat. Het winnen van het Aloë Vera sap wordt met de hand gedaan. De rijpe bladeren worden heel voorzichtig bij de moederplant weggesneden zonder de moederplant te raken. De verse bladeren worden daarna met de hand opengesneden om het Aloë Vera sap op te vangen.
Elk blad kost 7 minuten handarbeid. Alleen zo krijg je de beste kwaliteit van het superverse sap en blijven de bijzondere therapeutische eigenschappen van de Aloë Vera plant behouden.

Let wel op!
Veel producten met Aloë Vera die op de markt worden aangeboden, maken voornamelijk gebruik van de goede naam van Aloë Vera. De hoeveelheid Aloë Vera is meestal te laag om echt effect te hebben.

Aloë Vera ook voor schoonheid inside out!

aloe vera1De positieve ervaringen die mens en dier ondervinden bij het drinken van Aloë Vera hebben te maken met de interactie tussen lichaam en (het tekort aan) voedingsstoffen.

Allereerst reinigt de Aloë het darmkanaal waardoor de voeding beter wordt opgenomen. Door Aloë Vera te drinken krijgt u (extra) voedingsstoffen binnen. Het lichaam komt in balans en het bouwt weerstand op. Huid en haren worden zichtbaar mooier en men voelt zich energieker. Het lichaam is zodoende in staat om zichzelf beter te herstellen.

Meer info: vraag het mij.

Aloë Vera: wat doet het voor je huid?

Aloë Vera plantensap staat al eeuwen bekend om de helende werking op de huid. Het sap (de gel) helpt bij de genezing van wondjes en verlicht ook jeuk en pijn. Hierdoor kan Aloë Vera sap helpen bij huidaandoeningen als psoriasis, acné, gordelroos en dermatitis.
Nog krachtiger is de medicinale werking van dit vetplantje door de antivirale en immuunversterkende eigenschappen. Aloë Vera wordt daarom veel gebruikt in de cosmetica en huidverzorgingsproducten. De reden dat Aloë Vera een heel geliefd huidverzorgingsingrediënt is dat het ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Aloë Vera hydrateert de huid namelijk intensief (brengt vocht in de huid) en maakt de huid ook nog eens fluweelzacht.

De sappen zitten boordevol vitamines, mineralen, essentiële aminozuren, anti-oxidanten, enzymen en de specifieke polysaccharide (Aloveros). Allemaal aloeveraheel waardevolle en werkzame ingrediënten voor onze huidverzorging. Aloë Vera helpt als zonnebrand en kan als een kalmerend oog- en gezichtsmasker een weldaad van ontspanning zijn. Collageen en elastine geven je huid structuur en laten deze er stevig en elastisch uitzien. Het wordt aangemaakt door zogenoemde fibroblasten, belangrijke cellen in je huid. Collageen en elastine zorgen er ook voor dat je huid snel en goed herstelt. Ze vormen een raamwerk waar de nieuwe huidcellen overheen kunnen groeien. Aloë Vera kan de aanmaak van collageen en elastine stimuleren en bevorderen en daarmee bijdragen aan het herstellend vermogen van je huid.

Aloë Vera in Osaìne
Ook bij Osaìne zijn we overtuigd van de heilzame werking van dit ingrediënt. Daarom zijn diverse producten van Osaìne hiermee verrijkt.

Aanbieding

Win-Win Win-Win Win-Win Win-Win

Spreek met uw reisgenoot af wie wat meeneemt. Twee föhns zijn immers overbodig. Schenk shampoo en douchegel over in kleinere, plastic verpakkingen.

En vergeet niet bij mij uw favoriete Osaìne beautyproducten in mini uitvoering te kopen!

Normaal zijn deze alleen in de kant en klare Travel Kits verkrijgbaar, maar nu zijn de reinigers, uw dag- en of nachtcrème en oogcrème los te koop.

Ook bodyproducten zijn in mini beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap