Een gezichtsmasker gaat verder waar een crème ophoudt.
Bij het maken van een crème moet elke producent sterk rekening houden met diverse eisen die wij aan een crème stellen zoals houdbaarheid en smeerbaarheid. Maar ook moet een crème zich goed houden gedurende de dag. Al bevatten de crèmes van Osaìne de hoogste mogelijke werkstoffen, zullen deze altijd minder actieve ingrediënten kunnen bevatten dan een masker; puur door de samenstelling.

Wanneer u aan huidverbetering wilt werken, moet u het reinigen en beschermen van de huid (reiniging en dagcrème) dan ook zien als behoud van uw huid (basis). Het gebruik van verzorgende producten als scrub, nachtcrème, masker, serum en ampullen als verbeteren van uw huid.

Met het aanbrengen van een masker sluit u de huid tijdelijk af en houdt daardoor vocht en warmte langer vast. De hoornlaag wordt week, de doorbloeding neemt toe, actieve ingrediënten worden opgenomen en de afvalstoffen afgevoerd.

Last but not least: het momentje voor u zelf, u ontspant en laadt de energiebatterij weer op.

Welk masker past bij mij?
Belangrijk is om te bepalen wat uw doel is. Wilt u de huid extra reinigen of is voeden belangrijker. Heeft u een feestje en wilt u een snelle oppepper? Of heeft u net een vlucht achter de rug en voelt u uw huid trekken van droogte? Het beste is om met mij te kijken welk masker uw huidplan ondersteund. Er zijn vele maskers, in verschillende samenstellingen en uitvoeringen, ieder met zijn eigen effect op uw huid. Wen uzelf eerst aan om met regelmaat een masker te gebruiken. Heeft u deze gewoonte eigen gemaakt, breidt dan uw gebruik in maskers uit. Het is namelijk goed om steeds uw huid op een andere manier te stimuleren.

Ook seizoensveranderingen en daarmee weersveranderingen (denk ook aan vakantie) geven andere huidbehoeftes!

Collageenvlies extra boost in uw behandeling.
In de salon werk ik graag met de Strengthening Face Mask uit de SeaStem lijn. Een hoogwaardig (marine) collageenvlies dit gedrenkt in een voedende emulsie, verrijkt met diverse actieve algen. Dit collageen masker bevat ook stamcellen van de zeevenkel plant en is daarmee één van de meest effectieve methoden om de epidermis voor een lange tijd te hydrateren en te ontspannen.

Het zachte masker verdeelt door zijn structuur de ingrediënten geleidelijk, zodat het rijke mengsel van stamcellen, collageen en algen extracten de compactheid van de huid kan herstellen.

Stamcellen zijn cellen die zo oorspronkelijk zijn, zo aan de basis van ons bestaan staan, dat ze nog alle eigenschappen aan kunnen nemen. Met de SeaStem producten transporteren we deze stamcellen in de huid. Hierdoor verbetert niet alleen de huidkwaliteit maar beschermen ook de huidige cellen tegen afbraak, wat een win-win situatie is: verbetering van de huidige situatie én behoud van de in de huid aanwezige cellen!

Stamcellen zijn niet alleen in staat om zichzelf te vernieuwen maar ook de huid van nieuwe huidcellen te voorzien! Dankzij de aanwezigheid van deze perfecte cellen wordt zowel de kwaliteit van de aanwezige cellen beter als ook de samenhang van de huid. Als de nieuwe cellen aan het eind van de reis aan de oppervlakte komen hebben we een frisse en mooie huid als resultaat.

Welke resultaten mag je verwachten?
Het werkt snel en effectief met een onmiddelijke hydraterende werking, anti-age effect door rimpels zichtbaar te verzachten. Uw huid voelt en ziet er gladder uit en contouren zijn strakker.

Kan ik het masker ook thuis gebruiken?
Ja, dat ka. Het is een kant en klaar voorgesneden vlies, dat na opening één keer gebruikt kan worden. Aanbrengen op een goed gereinigde huid. Preventief kun je het masker het beste twee keer per maand gebruiken. Als je de veertig voorbij bent of een zeer onregelmatige huidstructuur hebt, is een wekelijkse toepassing aanbevolen.

Perfect voor elk seizoen en voor elk huidtype en leeftijd!

Een masker kan zeer ontspannend zijn maar ook fun!

Hoe brengt u een masker goed aan?
Zorg voor een goed gereinigde huid. Zowel als u kiest voor een voedend- als een reinigend masker, is het goed om na het reinigen met je cleanser en tonic de huid te scrubben. Wanneer u dit doet onder de douche heeft u het voordeel dat de huid al opgewarmd is en daarmee de poriën opengezet zijn. De goede werkzame bestanddelen kunnen dan makkelijker opgenomen worden.

Breng met uw vingers of met een maskerkwast een dikke laag masker aan op het gezicht en de hals maar laat de ogen en de mond vrij.

De huid is daar dun en dus zeer gevoelig. Wel kan u de ogen afdekken met een watje, gedrenkt in de Relaxing Sea Water. Dit werkt vochtafdrijvend maar ook verzachtend voor de ogen.

Om de werkstoffen optimaal te laten werken laat u de substantie ongeveer vijftien tot twintig minuten intrekken. Elk masker werkt het beste als het gezicht ontspannen is. Dus nestel uzelf op de bank met een leuk tijdschrift of sluit de ogen even. Spoel daarna het masker af met lauwwarm water.

Weetjes
Een klei of Mud masker is een masker dat altijd zuiverend werkt en dus uw ideale masker wanneer u uw huid extra wil reinigen. Tijdens de inwerktijd van zo’n masker dient dit niet uit te drogen, dit gaat namelijk ten koste van zijn werking.

Een crèmemasker is altijd voedend. En is dus uitermate geschikt voor een rijper of een droger huidtype.

Maskers die koud worden na het opbrengen, stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine vezels maar werken ook zeer zuiverend als deze eucalyptus bevatten en hydrateren heel snel en krachtig. Voorbeeld hiervan is het Ice Mask.

Tip: denkt u niet toe te komen aan een masker rust-moment dan is er goed nieuws. De voedende maskers van Osaìne kunt u namelijk ook als nachtcrème gebruiken. U brengt ze dan minder dik aan en laat deze de hele nacht intrekken.

Aanbieding

Vochtinbrengend -Corail IdraMask- t.w.v. € 30,90
Huidtype: vochtarm en droog

Dit huidtype kan door een vochttekort vaal en flets uitzien. Droogterimpels kunnen zich al tekenen en zo de eerste zichtbare veroudering laten zien. Idramask brengt vocht in de meest diepe huidlagen en houdt het daar vast, het masker wordt snel opgenomen en zorgt voor een directe verfrissing en doorbloeding; de huid gaat weer stralen.

Verstevigend -AosaMask- t.w.v. € 37,50
Huidtype: droog en veel eisend

Dit huidtype mist de natuurlijke aanmaak van collageen en de huid laat daardoor verslapping zien. Het AosaMask activeert de aanmaak van collageen en elastine vezels waardoor de huid haar natuurlijke stevigheid en veerkracht terug krijgt.

Diepreinigend -LamiMask- t.w.v. € 30,90
Huidtype: gecombineerd tot vet

Door hormoonschommelingen kan de huid een te hoge talgproductie hebben met verstopte poriën en puistjes als gevolg. Het LamiMask reguleert de talgproductie en maakt de poriën schoon met als resultaat een matte huid met minder onzuiverheden.

Verzachtend -EntelineMask- t.w.v. € 35,70
Huidtype: gevoelig, neiging tot rood (couperoze) en droogte

Door weersomstandigheden zoals te veel zon en een schrale wind wordt de weerbaarheid van de huid aangetast en voelt deze trekkerig en / of pijnlijk aan. Het EntelineMask verzacht, kalmeert en herstelt de beschadigde huidoppervlakte. Het geeft verlichting en stimuleert daarnaast de natuurlijke voelsprieten van de huid. Dit om zo de huid weerbaar en krachtig te maken.

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60