De naam komt van het latijnse woord vita dat leven betekent en amine wat zoveel betekent als stikstof houdende verbinding. Ze zijn aan het begin van de vorige eeuw ontdekt door de poolse biochemiscus kazimier funk. Later bleek dat niet alle vitamines een stikstofhoudende verbinding hebben ,maar toen was de naam al overal in gebruik.

Vitamines onderscheiden zich van mineralen doordat ze in de levende natuur voorkomen. Ze worden door sommige planten of dieren aangemaakt, met uitzondering van het menselijke lichaam, mineralen zijn daarentegen dode stoffen die op natuurlijke wijze zijn gevormd. Ze worden door planten opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water.

Vitamines komen in kleine hoeveelheden voor in eten en drinken vervullen een belangrijke functie bij de opbouw en herstel van het lichaam. Zoals wel beweert wordt leveren ze geen energie, echter een tekort aan vitamine zal wel de energieproductie beïnvloeden en ziektes tot gevolg hebben. Het menselijk lichaam is zoals gezegd niet in staat om zelf vitamines aan te maken, met uitzondering vitamine K dat in de darmen in kleine hoeveelheden wordt aangemaakt. Wel kan het menselijk lichaam voorlopers van vitamines omzetten in vitamines. Vitaminen kunnen uit kunstmatige of natuurlijk bron voortkomen. De natuurlijke vitaminen verdienen de voorkeur omdat de effectiviteit veel hoger is dan van de kunstmatig verkregen vitaminen. De uitzondering hierop is vitamine c waarvan de kunstmatige versie even goed is als de natuurlijke.

Er zijn dertien stoffen die de naam vitamine hebben. Ddat zijn de vitamines A, C, D, E, K en acht soorten vitamine B. Vitamines zijn weer onder te verdelen in vetoplosbare vitamines en in wateroplosbare vitamines. De in vet opgeloste vitamines zijn geschikt voor huidbehandeling omdat ze diep in de opperhuid kunnen doordringen. Dit zijn de vitamines A, D, E, F en K. Vitamine A, E en F en K worden ook wel de huidvitamines genoemd. De in water oplosbare vitamines zijn: B, C en H.

Vitamines zijn onontbeerlijk voor het optimaal functioneren van de huid en niet alleen door de vitamines die middels voeding in het lichaam komen. De huid is namelijk prima in staat om zelf vitamines op te nemen en tekorten aan te vullen. Het is voor het lichaam buiten gewoon belangrijk om er voor te zorgen dat er geen vitaminetekorten ontstaan. Al heel snel klachten door tekorten en dat zal onder andere aan de huid te zien zijn. Vooral op de oudere leeftijd is het uitermate belangrijk om toevoeging van vitamines in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap