Ook een veel gestelde vraag en zeker een niet onbelangrijke. Wat zijn nou de kosten van permanente make up. Deze kosten lopen nogal uit een bij diverse salons. Belangrijk bij uw vergelijking met andere salons is dat u rekening houdt met de ervaring van de permanente make up specialist en hoeveel behandelingen u krijgt voor die prijs.
Bij mij liggen deze prijzen tussen de € 90,- en de € 475,-.

Hoe komt het dat de prijzen zo verschillen in verschillende salons?
De prijzen kunnen sterk variëren door o.a.:

  • Ervaring van de PMU specialiste
  • Hoe vaak laat zij zich bijscholen
  • Regelmatige verbetering van apparatuur
  • Locatie
  • Aantal behandelingen
  • Gereserveerde tijd per behandeling
  • GGD vergunning
  • Registratie diploma
  • etc.

Wat ik persoonlijk heel belangrijk vindt is de ervaring van de permanente make-up specialist. Zelf zet ik sinds januari 2008 permanente make up. Deze jarenlange ervaring is natuurlijk terug te zien in mijn werk. Ook blijf ik regelmatig mijn kennis bijscholen door het bezoeken van congressen en het bijwonen van trainingen.

Door dat ik een van de weinigen ben die ook daadwerkelijk een diploma permanente make up heb, dit zijn er slechts 75 in heel Nederland, en 8 in Limburg, ben ik ook verplicht om mijn diploma 1 x per 3 jaar te verlengen met een verplichte nascholing. Zijn je prestaties op deze dag te gering, dan kosten1komt ook het diploma te vervallen.

Nog een heel belangrijk punt is of de salon een verplichte GGD vergunning heeft. Deze vergunning is verplicht, maar nog steeds zijn er salons die deze vergunning niet hebben, zij lopen hierbij dan ook een groot gevaar een riante boete van de overheid te riskeren. Voor een GGD vergunning komt de GGD 1 x per 3 jaar controleren in de salon of de salon nog wel aan alle hygiënische eisen voldoet en of de behandeling volgens hoge hygiëne eisen wordt uitgevoerd. Niet geheel onbelangrijk om te weten dus.

Bij de hygiëne is natuurlijk ook erg belangrijk dat materialen maar eenmalig gebruikt worden en na gebruik direct weggegooid worden. Zo dient een naald steriel verpakt te zijn en na 1 behandeling gedeponeerd te worden in een naaldencontainer. Ook inktcupjes, handschoenen en wattentips zijn voor eenmalig gebruik. Helaas hoor ik nog steeds dat sommige klanten de naald mee naar huis krijgen voor de volgende behandeling. Dit is dus echt uit den boze.

Dit zijn dus allemaal punten om op te letten bij u keuze voor een permanente make up specialist. Nog te vaak krijg ik helaas klanten die elders permanente make up hebben laten zetten en die daar ontevreden over zijn, maar het was zo lekker goedkoop. Erg jammer, maar zo zie je maar weer hoe belangrijk ervaring is. Dagelijks krijg ik wel telefoontjes van dit soort klanten, soms zelfs huilend aan de telefoon. Deze klanten help ik natuurlijk graag, en vaak resulteert dit dat ze door mij hun permanente make up over laten doen. Op deze manier ben je natuurlijk dubbel zo duur uit.

Wat kost het als ik na een jaar bijvoorbeeld weer een nabehandeling wil doen?
Ik bied mijn klanten een jaarlijkse touch up behandeling aan voor slechts € 90,-. Hiermee blijft u permanente make-up up to date en betaalt u maar een klein bedrag. Zo blijft u permanente make up langer mooi en bent u goedkoper uit. In plaats van de permanente make up helemaal te laten vervagen om vervolgens weer de volle prijs te betalen.

Binnen 2 jaar betaal je 50%, mits de permanente make up door mij gezet is. Na 2 jaar is de permanente make up vaak zo vervaagt, dat er meer werk aan nodig is. Na 2 jaar betaalt u dan ook weer de volle prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap