Door tekorten in de voeding kunnen virussen schade aanrichten en de gastheer, het kind, ziek maken. Tekorten kunnen op macroniveau in de vorm van eiwitten en vetten voorkomen of op microniveau. Hierbij gaat het om tekorten aan vitaminen, mineralen en plantenstoffen die we vooral halen uit groente en fruit.

Om tekorten te voorkomen, zijn de volgende voedingsrichtlijnen voor het kind van belang:

  • Ruime hoeveelheid groente
  • Vers fruit
  • Voldoende eiwitten in de ochtend, overdag en in de vroege avond
  • Verzadigde vetten en onverzadigde vetten in de juiste verhoudingen
  • Beperkt koolhydraten en altijd volwaardige (complexe) koolhydraten
  • Eventueel een klein beetje complexe koolhydraten later op de avond
  • Voeding zonder suiker
  • Voeding zonder kunstmatige zoetstoffen
  • Voeding zonder (onnodige) additieven
  • Voldoende water
  • Eventueel kruidenthee, groentesappen en beperkt puur vruchtensap
Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional