De basis van mijn werk als Natuurvoedingsadviseur is om – samen met u – te komen tot een zo goed mogelijk dagelijks eetpatroon. Een zogenaamd orthomoleculaire voedingspatroon is hierbij dé manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Door te kiezen voor seizoensproducten, biologische voeding en kwaliteitsvoedsel maken we verder optimaal gebruik van de in de voeding aanwezige micronutriënten en macronutriënten.

 

Het huidige Westerse voedingspatroon levert vaak niet de voedingsstoffen die wij echt nodig hebben. De voeding past niet bij ons genetisch materiaal, met uitputting van het lichaam en ziekte als gevolg. Ook zijn de macronutriënten veelal uit balans. We eten in verhouding te veel koolhydraten, te weinig eiwitten en te weinig gezonde vetten. In de praktijk betekent dit aan de ene kant dat wij celopbouwende voeding in het patroon moeten introduceren. Aan de andere kant moeten we bepaalde voeding uitsluiten om de gezonde balans terug te krijgen.

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Door meer kennis te vergaren van gezonde voeding is het mogelijk bewust de gezondheid te bevorderen. Daarnaast biedt kennis van gezonde voeding bewust houvast om het lichaam goed te onderhouden. Daarmee kan men het heft in eigen handen nemen om de gezondheid te verbeteren en te handhaven.

Lichaamsopbouwende voeding werkt preventief en curatief. We zijn wat we eten. Maar het is dan wel belangrijk te weten of het lichaam de voedingsstoffen opneemt. Door het voedingspatroon aan de situatie aan te passen, is het mogelijk te werken aan een biologisch evenwicht en de energie in balans te houden. Daarnaast streef ik als Natuurvoedingsadviseur naar een evenwicht op zuur-baseniveau, op hormonaal vlak, op het niveau van de neurotransmitters, in de darmflora, met betrekking tot het immuunsysteem en ten aanzien van de bloedsuikerspiegel.

Een Westers patroon met veel bewerkt voedsel, snacks, bewerkte vleesproducten, suiker, geraffineerde granen en vette zuivelproducten kan de kans op een depressie met 55% verhogen, aldus een Brits onderzoek. We zijn ons er allemaal best van bewust dat zo’n eetpatroon nooit goed kan zijn voor onze gezondheid. Orthomoleculaire, natuurlijke voeding gaat echter verder dan alleen het elimineren van alle kant-en-klare producten, gefrituurde snacks en suiker. Het is een samenspel van veel voedingselementen en voedingscombinaties.

Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat in eerste instantie meer energie en ontstaan andere positieve gevolgen, zoals:

 • Een beter slaappatroon
 • Een minder opgejaagd gevoel
 • Een rustiger hoofd
 • Meer heldere gedachten
 • Minder malende gedachten
 • Minder stressgevoeligheid
 • Grotere efficiëntie
 • Minder krampen
 • Een minder droge huid
 • Minder haaruitval
 • Minder last van gebroken nagels
 • Minder snel kwetsuren
 • Minder snel hoofdpijn
 • Meer gewichtsverlies
 • Een sterker bewustzijn

Het streven is om ziekten buiten de deur te houden. En om het lichaam goed op te bouwen en te onderhouden, waardoor sprake kan zijn van een energieker en actiever leven. Daarnaast verbetert de weerstand aanzienlijk, zodat onder meer bacteriën en virussen geen grip op het lichaam krijgen. Het is moeilijk en vaak een lange weg om een virus uit het lichaam te verwijderen. Door een hogere weerstand zijn we beter beschermd tegen virusaanvallen, zoals het Epstein-Barrvirus, dat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt.

Behalve het elimineren van de stoffen die de weerstand verlagen, is het een kwestie van de juiste voedingsmiddelen in het patroon introduceren. Wil je weten hoe je dat in jouw situatie het beste kunt doen? Maak dan eens een afspraak met mij voor een orthomoleculair voedingsadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap