We houden allemaal van de zon, zowel op het strand als op de skipistes. De zon brengt een gezond kleurtje op onze huid en dat is wat we willen! De zon laat je stralen.

Welk huidtype heb jij? Dit is afhankelijk van de kleur van je huid, ogen en haren. Een lichte huid moet beter beschermd worden tegen de zon dan een donkere huid. Daarom is er een passende beschermingsfactor voor elk huidtype. Een jonge huid is daarnaast meer gevoelig voor verbranden dan een iets oudere huid.

Belangrijk om te weten: de SPF die geschikt is voor jouw huidtype, wordt bepaald door de tijd dat de huid aan de zon kan worden blootgesteld zonder te verbranden. Afhankelijk van je huidtype, de plaats waar je bent en de tijd van het jaar, is dit gemiddeld 5 tot 30 minuten.

Lees hier meer over de verschillende huidtypes en hoe deze op de zon reageren.

1 Delicate skin

Je hebt een gevoelige en lichte huid, wordt niet snel bruin, maar krijgt wel leuke zomersproetjes. Je hebt blonde of rossige haren en blauwe ogen.

2 Sun sensitive

Je hebt blonde lokken, blauwe, grijze of zelfs groene ogen en jouw gevoelige huid wordt nauwelijks bruin, maar hebt wel meer kans op een rood verbrand huidje.

3 Sun kissed-skin

Met je bruine ogen, donkerblonde of bruine haar en normale bruining heb jij een normale huid die redelijk snel bruin wordt en soms verbrandt.

4 Non sensitive

Je hebt van nature een donkerbruine huid met donkerbruine ogen. Jouw huid is zeer goed bestand tegen de zon en je verbrandt zo goed als nooit.

SPF = Sun Protection Factor

De SPF geeft aan hoeveel keer langer je in de zon kan blijven zitten zonder te verbranden.

Heb je huidtype 1 (een lichte huid en lichte ogen) dan zal jouw huid na ongeveer 10 minuten middagzon verbranden. Door je in te smeren met een zonnebrandcrème met factor 10 in de juiste hoeveelheid (!*) dan verleng je de tijd dat je niet verbrand met 10 x 10 = 100 minuten. Smeer je SPF 20 in de juiste hoeveelheid dan ben je 200 minuten (20 x 10) beschermd tegen verbranden. Na deze 200 minuten zul je alsnog verbranden ook al heb je je goed ingesmeerd. Dus blijf smeren!

Natuurlijke bescherming x zonbeschermingsfactor SPF = beschermende tijd

Sun Safe Tip

* De meeste mensen smeren maar liefst 25-50% te weinig zonnebrand (van welk product dan ook). Daarbij missen we ook nog vaak de meest-zongevoelige plekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nieuw Cenzaa Award-winning Skinceutical Cocktail Box en producten

Award-winning huidverjongingsprogramma op maat voor thuis. De Skinceutical Cocktail Box is het natuurlijke én...

Lees meer

Nieuw Cenzaa 360° Skincode SKIN Boost Ampoule Therapy Custommade

360° Skin Boost Ampoule Therapy doet wonderen voor de huid. De exclusieve hoge concentratie van werkstoffen...

Lees meer

Nieuw Cenzaa 360° Skincode Mandelico Glow Peel

Het 360° Skincode Personal Peel Program is een fantastische doorbraak op het gebied van...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap