De drukke feestmaand zit er weer op en het nieuwe jaar is weer gestart.

Heb jij met de feestdagen misschien iets te diep in het glaasje gekeken? Dan zal je dat zeker merken aan je huid.

Maar wat voor effect heeft alcohol nu eigenlijk op je huid?

Alcohol droogt uit

Voor de meeste is dit wel een bekend gegeven. Alcohol droogt uit. Je merkt dat doordat je wat vaker naar de toilet moet, maar je merkt dat zeker de volgende dag aan je huid. Deze voelt een stuk droger en onaangenamer aan.
Je huid ziet er hierdoor droog, dof en minder soepel uit. De uitspraak water bij de wijn doen is hier dus enorm van toepassing. Neem voor ieder glas alcohol een glas water.

Je huid veroudert sneller

Doordat je huid uitdroogt zijn droogtelijntjes eerder zichtbaar. Bovendien wordt door alcohol de productie van collageen in de huid vermindert. Collageen zorgt voor stevigheid in de huid. Zonder collageenaanmaak krijg je eerder last van rimpels en huidverslapping.
Bovendien blokkeert alcohol de hormonen en vitamines die de huid herstellen.

Zichtbare rode bloedvaatjes

Door alcohol verwijden de bloedvaten zich. Dit zorgt voor zichtbare rode bloedvaatjes in de huid, met name op de neus en wangen. Bij regelmatig alcohol gebruik kan dit lijden tot couperose en rosacea.
Natuurlijk kunnen deze bloedvaatjes zich nog herstellen, echter drink je te veel op regelmatige basis, dan zullen de bloedvaatjes blijvend beschadigd zijn en kunnen ze zich niet meer herstellen. Met blijvende roodheid tot gevolg.

Verergert acne

Alcohol kan acne verergeren. Ben jij al gevoelig voor acne? Dan kan dit door alcohol nog eens versterken. Alcohol houdt ontstekingen in stand. En door de suikers in alcohol kan dit nog meer versterkt worden.

Wallen en donkere kringen

Hoewel alcohol uitdroogt, zorgt het er ook voor dat er meer vocht wordt vastgehouden. Dit is met name te zien rondom de ogen, doordat de huid hier heel dun is. Opgezwollen oogleden en wallen zijn het gevolg.
Ook kunnen er donkere kringen onder de ogen ontstaan.

Je slaapt slechter

Hoewel er vaak gedacht wordt dat een glaasje voor het slapen gaan helpt om beter te slapen is het tegenovergestelde waar. Je slaapt wellicht beter in, maar je kwaliteit van slapen is slechter. Zo word je vaker wakker en kom je bijna niet in de REM-slaap, je diepe slaap. Hierdoor word je vermoeider wakker. Slaap hebben we hard nodig voor onze huid, want dan herstelt je huid.

Stoppen doet wonderen

Goed nieuws. Stoppen met alcohol doet wonderen voor je huid. Probeer eens een maandje zonder alcohol te leven, je zal zien dat je huid daar zichtbaar van opknapt. Je huid zal minder droog aanvoelen en ook roodheid kan zichtbaar vermindert worden. Ben je echter een zware drinker, of neem je langere tijd meer dan 5 glazen alcohol per week, dan kan dat blijvende schade aan je huid toebrengen.

Tips bij het drinken van alcohol

Toch een iets te gezellige avond gehad waarbij je te diep in het glaasje hebt gekeken? Dan heb ik hier wat tips voor je:

  • Probeer iedere glas alcohol af te wisselen met een glas water.
  • Drink voor het slapen gaan nog 2 glazen water.
  • Reinig altijd je huid voor het slapen gaan en hydrateer deze met een extra voedende crème.
  • Drink de volgende ochtend ook als eerste 2 glazen water.
  • Neem dagelijks je Derma Supps in. Vooral belangrijk de Derma Skin en de Derma Collagen.

 

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Zonbeschadiging

Iedereen weet tegenwoordig wel dat de zon heel schadelijk kan zijn voor de huid....

Lees meer

Wallen

Wallen of kringen onder je ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Veel mensen storen...

Lees meer

Volle lippen

Mooie volle lippen, zoals Angelina Jolie, zouden we allemaal wel willen. Maar dan wel...

Lees meer