Waarom niet het gemak van deze tijd gebruiken en onze kinderen fabrieksvoedsel voortzetten? Waarom zelf tijd en aandacht besteden aan voeding terwijl het eten kant-en-klaar te koop is bij de supermarkt, groenteboer of slager?

De gezondheidstoestand van de mens is de afgelopen jaren drastisch afgenomen. Met name overgewicht komt steeds meer voor. Ook kinderen kampen met gezondheidsproblemen die voortkomen uit de bewerkte voeding van deze tijd.

Vaak legt men de relatie tussen voeding en gezondheid niet of wil men niet geloven dat deze bestaat. Bepaalde kenmerken die erop wijzen dat onze gezondheid achteruitgaat, zijn we inmiddels als gewoon gaan beschouwen. Maar veel van deze ongemakken en kwalen kwamen niet voor bij onze voorouders, die een eenvoudig en natuurlijk eet- en leefpatroon hadden. Ze horen dan ook niet thuis in ons systeem en worden vaak veroorzaakt door onze leefstijl en voeding.

We kunnen kinderen helpen met medicatie, maar waarom niet met een natuurlijke keuze voor macro- en micronutriënten uit voeding én met het simpelweg signaleren van de disbalans in de voeding? Een bewuste en juiste voedingskeuze zorgt voor preventie van veel ziekten, kwalen en ongemakken.

De orthomoleculaire voedingsleer streeft ernaar de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden voedingsstoffen. Deze voedingsleer lijkt een nieuwe stroming, maar is juist een stap terug naar de tijd dat we voeding als bouwstof gebruikten en niet slechts als vulling.

In de praktijk blijkt het moeilijk te zijn om van een Westers, modern voedingspatroon over te stappen op een orthomoleculair patroon. Voor deze duidelijke omschakeling is tijd nodig. Het is tenslotte een verandering van leefstijl, die vaak indruist tegen Westerse gewoonten en tegen informatie die de commercie verschaft over voeding. De informatie is deels misleidend en vaak met name bedoeld ter stimulering van de verkoopcijfers. Om wijzigingen in het voedingspatroon gemakkelijker te kunnen invoeren, maken we in de praktijk gebruik van een stappenplan. Hierdoor kan een gezin dat gewend is aan een Westers patroon de wijzigingen eenvoudiger toepassen.

In de praktijk behandelen we twee orthomoleculaire aandachtspunten die belangrijk zijn voor de kijk op voeding: de bloedsuikerspiegel en het slijmvlies. Deze onderwerpen zijn cruciaal vóór de conceptie, tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding en voor kinderen als ze ouder zijn. Ze maken mede duidelijk waarom we het voedingspatroon van kinderen zouden moeten aanpassen.

Het is zeer belangrijk voor de gezondheid als de bloedsuiker en het slijmvlies met behulp va het voedingspatroon optimaal kunnen functioneren. We kunnen hierdoor namelijk ontstekingen voorkomen, en juist ontstekingen blijken aan de basis te liggen van veel Westerse ziekten.

Vaak zijn ontstekingen eerst jarenlang sluimerend aanwezig en manifesteren deze zich pas na jaren van een ongezonde leefstijl, waaronder het nuttigen van ongezonde voeding. Na laaggradige en sluimerende ontstekingen of steeds weer reviserende (terugkerende) ontstekingen volgt dan chronische belasting. Die uit zich onder meer in astma, diabetes, kanker of reumatische aandoeningen.

Zijn (aanstaande) ouders al belast met een verminder weerstandssysteem, dan kunnen kinderen al vanaf de geboorte te maken krijgen met aandoeningen. Bij ouders en bij kinderen is het mogelijk om de weerstand te verbeteren en zelfs te optimaliseren. Dat betekent bewuste aandacht voor de leefstijl, waarvan voeding een belangrijk onderdeel is. Als het gaat om de bloedsuiker en het slijmvlies, geven we dan ook voedingsadviezen die (aanstaande) ouders en hun kinderen kunnen opvolgen om de weerstand te verhogen en zodoende ontstekingen de baas te blijven.

Wil je ook weten wat ik voor jou of je kinderen kan betekenen? Maak dan eens een afspraak met Nancy, zij is als natuurvoedingsadviseur gespecialiseerd in orthomoleculaire voeding bij kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap