We weten het allemaal: wit is de kleur waar we heel zuinig mee om moeten springen. Wit is titaniumdioxide, anorganisch en de enige kleur in ons assortiment die ondoorzichtig is: dit komt o.a. door de grootte van de molecuul! Een druppel wit pigment uit je flesje halen lukt al niet, het is meer een ‘stukje’. Het is dik en of je nu een beetje gebruikt of meer: het dekt af! Het camoufleert alles wat er onder ligt. Of dat nu haarvaatjes zijn of een ongewenste kleur.

Als wit puur wordt gebruikt, ziet het er binnen afzienbare tijd onnatuurlijk uit: het wordt als het ware een grauwe, melkachtige soms zelfs gelige vlek in de huid. Het pigment kan dan het effect geven van een litteken. Camoufleer daarom nooit een donkere vlek, ook niet met camouflagepigmenten: het wordt uiteindelijk niet mooi. Wit wordt natuurlijk wel in pigmenten gebruikt, maar de leverancier zal het zo min mogelijk toepassen. Geel is een andere optie om bijvoorbeeld pigmenten lichter te maken.

Zoals gezegd dekt wit de kleur eronder af. Maar…gebruik je een pigment op het wit, dan zal dit pigment juist veel duidelijker tonen. Titanium werkt als een soort lijm, het hecht het pigment er direct en duidelijk op.

Hoe kan je wit het meest veilig gebruiken?
Verdun het met verdunner. 1:1 minimaal! Liefst nog meer verdunnen. Je kan dit bijvoorbeeld gebruiken als lipgloss of glans bij sparkling eyeliner. Gebruik dit altijd zeer spaarzaam: eigenlijk moet je de kleur na de behandeling niet zien! Na het helen van de huid zal je heel vaag een glansje zien. Dat is voldoende voor een mooi en veilig resultaat.

Veilig
Wil je op safe spelen? Gebruik dan nooit wit! Maar gebruik bijvoorbeeld een camouflagekleur, lichtere tint kleur of nog mooier werk met organische pigmenten.

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer