Als meest zichtbare deel van ons lichaam, geniet ons gezicht graag van allerlei kleine attenties, een massage of een heerlijk hydraterende crème. De doeltreffendheid van deze goede zorgen kan nog verbeterd worden door een dagelijks ritueel. In mijn vorige blog werd het al benadrukt maar nogmaals: de meest fundamentele behandeling van de huid blijft de reiniging. ’s Morgens en ’s avonds reinigen om zo maximaal van de goede verzorging te genieten.

Een gebrek aan verwijdering van dagelijkse vervuilingen en make-up, gecombineerd met opgestapeld huidsmeer en dode huidcellen, kan leiden tot de vorming van mee-eters en tot het vroeger verschijnen van rimpels.

Geleidelijk aan raakt de gelaatskleur ook in de war, wordt grijzer en verstikt als het ware. Het heeft in ieder geval geen zin om een antirimpel- of een hydraterende crème aan te brengen op een huid die niet vooraf gereinigd is.

De huid schilfert op natuurlijke wijze om de 28 dagen af, maar dit fenomeen heeft de neiging te vertragen naarmate je ouder wordt. Dit veroorzaakt een opstapeling van oude cellen, wat dan weer tot gevolg heeft dat de huid er minder fris en jong uitziet. Wekelijks scrubben zorgt voor een betere vernieuwing van de huidcellen door de afschilfering van de hoorncellen te versnellen en door de opperhuid in de diepte te prikkelen. Door te scrubben, verfijn je de huidstructuur, je gelaatskleur klaart op en de vernieuwing van de huidcellen verloopt vlotter.

Scrubben: zuivert en stimuleert je huid

Het verliezen van huidcellen is natuurlijk. Dagelijks verlies je op deze manier duizenden cellen en daarmee vernieuwt je huid zich automatisch. Wanneer je je huid een handje helpt door te scrubben, ontdoe je deze sneller van oude huidcellen. Hierdoor wordt de huidvernieuwing gestimuleerd en zal je huid egaler zijn en meer natuurlijke glans vertonen.

Huidverbetering
Een goede scrub op je wastafel is essentieel wanneer je met huidverbetering bezig wil zijn. Doordat je scrubt, stimuleer je je huid tot vernieuwing en verbeter je de doorbloeding. Daarmee worden goede actieve ingrediënten uit je crème, serum of masker beter opgenomen.
Al met al dus genoeg redenen om serieus aan het werk te gaan.

Scrubben in het gezicht
Corail Scrub van Osaìne bevat jojoba microsferen die zelfs de tere gezichtshuid perfect behandelen. Breng deze minimaal eens per week aan op een vochtige gereinigde huid en scrub de huid met delicate roterende bewegingen. De omtrek van de ogen vermijd je, aangezien deze zone zeer gevoelig is.
Ben zuinig op je huid en ga dus niet schrobben, deze scrub werkt namelijk ook als je hem alleen aanbrengt, aangezien deze een eiwitsplitsende werking heeft welke de dode huidcellen los maakt.

Huidverbetering: scrub kuur van drie weken
Volg onderstaand schema en scrub je huid met Corail Scrub. Sluit daarna telkens af met het Corail Idra Mask (als nachtcrème).

  • Week 1: Scrub je huid om de avond
  • Week 2: Scrub je huid iedere avond
  • Week 3: Scrub je huid om de avond

Zeewater én algen, voor 98% gelijk aan ons bloedplasma

Eeuwenoud recept: scrub met zeezout.

Scrubben op het lichaam
De huid op je lichaam is dikker en minder kwetsbaar. Des te meer reden om met regelmaat deze huid te scrubben. De scrub hiervoor mag grover en scherper zijn dan voor het gezicht. Binnen Osaìne hebben we de Relaxing Sea Scrub op basis van zeezout; deze keuze is niet voor niks.
Zeezout heeft een heilzame werking. Zeewater bevat 30 tot 40 gram zout per liter, hetzelfde zoutgehalte als in ons lichaam. Het vocht rond onze lichaamscellen bevat natrium en chloor, de twee hoofdbestanddelen van zout.
Natrium is onmisbaar in het zenuwstelsel en voor de spieren. Chloor-ionen spelen een ondersteunende rol in het menselijk afweersysteem.

Wat we vaak vergeten is dat ook via de huid veel stoffen worden opgenomen door het lichaam.

Ook is de huid het grootste orgaan dat goed in staat is om stoffen af te weren of juist op te nemen.
Door je huid te scrubben met deze scrub worden er op deze manier veel mineralen en stoffen uit het zout opgenomen. Zout stimuleert de omloop van bloed en lymfe, en helpt bij de afvoer van de opgehoopte stoffen in gewrichten en huid.

Als voedsel voor de huid en het lichaam, bevordert het zeezout het ademen van de huid en voedt de huid voor celvernieuwing. De mineralen halen toxische stoffen (vuil, afvalstoffen) uit de huid en hebben een verzachtend en anti-allergisch effect.

Aanbieding

Deze aanbieding combineert zowel het belang van scrubben als het hydrateren van de huid.

Corail Scrub Mask 100 ml – gezicht – t.w.v. € 30,90
Deze zachte maar effectieve scrub, breng je aan op een vochtige gereinigde huid. Met kleine delicate roterende beweging verwijder je de dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding en opname. Het aanwezige Monostroma zeewier vertraagt de huidveroudering en de Cordiovelane zorgt voor rehydratatie, zelfs in de diepere huidlagen.

Relaxing Sea Scrub 200 ml – body – t.w.v. € 28,50
Deze lichaamsgel bevat zeezout voor een zuivere, gladde, frisse en geremineraliseerde huid en heeft daarnaast een anti-allegische werking. Het reactiveert de microbloedcirculatie.
Zout lost op in water; daarom adviseren wij het product altijd aan te brengen op een droge huid, met langzame en ronddraaiende bewegingen totdat het gewenste, gladde resultaat is bereikt. Bij het behandelen van de benen, werk je altijd vanaf de enkel naar de lies. Dit om de afvalstoffen af te voeren naar de lymfeknopen.
De huid is na het scrubben optimaal in staat om een voedende crème op te nemen. Breng daarom na het scrubben altijd een body lotion aan.

Actie

Scrub naar keuze voor slechts € 19,90

Samen voor € 37,50

Geldig van 18 februari t/m 1 april 2013

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5 Tips om je huid te reinigen

Is schoonmaken niet jouw grootste hobby? Voor je gezicht is het toch echt superbelangrijk....

Lees meer

Hoe kun je je huid beschermen op wintersport

Berglucht is droog, heeft een geringe dichtheid en een verlaagd zuurstofgehalte. De combinatie van...

Lees meer

Hoe krijg ik een stralende en gezonde huid

Je huid weerspiegelt hoe je lichaam er van binnen voor staat. Oftewel, innerlijke gezondheid...

Lees meer