Heeft cosmetica wel zin? Het antwoord is ronduit JA! Als dat niet het geval was, dan was de cosmetica industrie reeds lang geleden uitgestorven.

De oude culturen hielden zich al bezig met huidverzorging. Cleopatra zond speciale karavanen naar de Dode Zee om daar water en modder te halen. De mensen wisten destijds beter wat goed voor hun huid was dan wij, men leefde dichter bij de natuur en wist hoe met bepaalde plantenstoffen om te gaan.

In onze samenleving is de mens, door de industrialisatie en de alledaagse stress, verder van de natuur komen te staan. We vertrouwen op de kennis van de cosmetische industrie.

Maar wat is nu de basis van de verzorging van de huid? Het kan niet voldoende benadrukt worden: een goede reiniging! Zeker ‘s avonds moet de huid gereinigd worden, dat is dé basis. ‘s Nachts krijgt de huid kans om zich te herstellen (regenereren), maar je moet de huid daartoe wel de kans geven.

Reinig de huid niet alleen met water, maar ook met een melk of een gel die is afgestemd op jouw huidtype. Je doet de afwas ook niet zonder schoonmaakmiddel, zo geldt dat ook voor de huid. Gedurende de dag zweten we, de huid produceert talg en we zitten constant met onze – niet altijd schone – handen aan ons gezicht. Behalve vuil verzamelt zich ook vet op de huid. Om dat vet te verwijderen heb je een vetoplossend middel nodig. Voor het slapen gaan de huid reinigen is dus dé basis.

De producten die de cosmetica industrie aanbiedt vormen een jungle. Je kunt de duurste crèmes aanschaffen, maar op een onreine huid hebben die geen enkele uitwerking.

 

Gebruik een goed reinigingsproduct dat op jouw huidtype is afgestemd.

Voor de finishing touch haal je met een lotion de eventuele restanten weg en herstel je het PH-niveau van jouw huid. Dan is de huid klaar om de nutriënten van de nachtcrème optimaal op te nemen.

Hoe reinig jij je huid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Trakteer je handen & voeten op pure luxe

In de Hand & Foot collectie ontdek je de luxe texturen en bijzondere Aziatische...

Lees meer

Zo creëer je een spa @home

Onze planning staat vaak overvol en daarom is het belangrijk om af en toe...

Lees meer

Dit mag er niet ontbreken in jouw koffer!

Route du soleil: op zonvakantie, wintersport of naar de bergen? Deze Cenzaa musthaves zijn...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap