Het is momenteel een grote hype, de app Pokemon Go, wat vooral bij de jeugd erg populair is.
En sinds een aantal weken ben ik zelf ook fan.
Oké, ik moet toegeven, van te voren was Pokemon mij totaal onbekend. Het was iets van een jongere generatie dan ik, behalve Pikachu wist ik totaal niet wat Pokemon was.
Maar dit spel wil ik iedereen aanraden.

Waarom ik zo enthousiast ben?

Dit spel zet aan tot beweging en dat kan ik alleen maar toejuichen. Zeker bij de jeugd wat tegenwoordig alleen maar voor de televisie hangt of achter de computer zit.

Maar dat niet alleen, dit spel is letterlijk voor jong en oud. Van senioren in een verzorgingstehuis, heb ik al vernomen, tot de allerkleinste, zoals mijn nichtje van 5 jaar.

En ja, ook ik dus. Ongeveer 1 maand geleden begon deze rage in Nederland. En na allerlei nieuwsberichten begon ik toch wel nieuwsgierig te worden, dus downloadde ook ik de app.

Toen vervolgens ’s avonds mijn man thuis kwam met de mededeling dat ook hij de app, onder invloed van zijn collega’s, had gedownload, was het feest compleet. Toen werd het ook leuk om samen de competitie aan te gaan.

De meeste mensen kennen mij wel als iemand die graag wandelt, uren kunnen we door de bossen van de Meinweg wandelen met onze hondjes. Maar aan de andere kant weten ze ook dat ik een hekel heb aan fietsen, dat is dan weer niet mijn ding.

Dus de eerste week liepen we heel wat af om Pokemons te vangen. Maar na een paar levels beginnen je balletjes om Pokemons te vangen toch wel op te raken. Het is dan de bedoeling dat je naar zogenaamde Pokestops loopt om nieuwe ballen te verzamelen. Hier in Vlodrop zitten er 4.

Op een avond bedacht ik me dat dat met de fiets een stuk sneller zou gaan. Dus fietste ik 2 rondjes langs alle Pokestops, om zo mijn balletjes aan te vullen.

Inmiddels hebben mijn man en ik al een aantal gezellige Pokemon fietstochtjes gemaakt, naar Herkenbosch, naar het bezoekerscentrum van de Meinweg, en ook lekker door de bossen van de Meinweg. En ik moet toegeven, ik heb me fantastisch vermaakt. Fietsen was nog nooit zo leuk.

Inmiddels staat er bij mij na zo’n 3,5 week Pokemon Go al 123 kilometer op de Pokemon teller. Iets wat ik normaal gesproken in die tijd nooit bereikt zou hebben, maar Gotta Catch them All!

Dus waarom zou jij ook moeten gaan Pokemonnen?

Niets moet natuurlijk, maar leuk is het wel. Het is geen moeilijk spel, en het zet je echt aan tot meer beweging. Zeker als je het met het hele gezin kan spelen, wordt dit echt het gesprek van de dag.

En een spel dat aanzet tot meer beweging kan ik als natuurvoedingsadviseur alleen maar toejuichen.

Oja, als je Sasty81 in de gym van Vlodrop ziet staan, dan ben ik dat ;).

Speel jij het spel al? Of juist nog niet? Laat het me hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap