Iedere vrouw heeft weleens een of meer afvalpogingen gedaan. En in 80% van de gevallen blijkt deze afvalpoging toch uiteindelijk niet succesvol, helaas.

Uiteindelijk komen de kilo’s er weer aan en vaak zelfs nog meer dan daarvoor. Het bekende jojo-effect.

Maar hoe komt dat nou?

 

 

Waarom werken je afvalpogingen niet?

Op maandag gaan we vol goede moed van start. We beginnen gelijk met een goed ontbijt, want normaal sloegen we die altijd over. Tussendoor nemen we een stuk fruit, waar we normaal het stukje gebak op kantoor namen. Tussen de middag nemen we een groentesoepje in de kantine, in plaats van het broodje kroket.

’s Middags nemen we nog heel braaf een stukje fruit terwijl de rest van je collega’s aan het bittergarnituur zit. Vermoeid kom je thuis en je moet nog een gezonde maaltijd op tafel zetten terwijl de kinderen zeuren om een snoepje.

’s Avonds plof je op de bank, de kinderen liggen op bed. Je bent moe en eigenlijk zou je ook nog moeten gaan sporten, maar je hebt geen fut. Dus kijk je tv en daar hoort toch eigenlijk wel iets lekkers bij. Een glaasje wijn, dat heb je toch wel verdiend, want je bent de hele dag zo goed bezig geweest. En eigenlijk hoort daar ook iets te knabbelen bij. Nou vooruit dan.

Herkenbaar?

We willen teveel!

Natuurlijk starten we op maandag, want het weekend wil je nog even genieten, toch?

We willen teveel tegelijk. En alles moet in een keer goed gaan. En gaat het dat niet, dat gooien we het stokje erbij neer. Meestal lukt het wel een paar dagen om vol te houden, sommige zelfs meerdere weken. Maar er komt een moment, je bent moe, prikkelbaar, overwerkt en dan ga je voor de bijl.

Gezonde gewoontes zijn ook niet in een keer aangeleerd. En om dan in een keer je complete eetpatroon aan te passen vraagt een enorm aanpassingsvermogen. Dan wordt het te veel in een keer. Je oude gewoontes sluipen er weer bij in en je komt weer aan.

Maar hoe moet het dan wel?

Als kind leerde je lopen en dat lukte je ook niet in een keer. Waarom wil je dan je gezonde gewoontes wel in een keer perfect doen. Het kind van vroeger gooide het bijltje er ook niet bij neer nadat deze weer op zijn billen was gevallen. Maar het stond weer op en probeerde het nog een keer, en nog een keer en nog een keer.

Zo gaat dat ook met het aanleren van je gezonde gewoontes. Probeer niet alles in een keer perfect te doen. Want ik kan je vertellen, dat lukt je nooit. En voor diegene die dat wel is gelukt, neem ik mijn petje af.

Stapje voor stapje op de goede weg

Zoals een kind het stapje voor stapje probeerde, zo doen we dat ook met onze gezonde gewoontes. Dacht je dat ik in 1x 50 kilo kwijt was? Nee hoor, ik heb daar een aantal jaar over gedaan. En nog altijd moet ik mijn gezonde gewoontes in de gaten houden.

Maar als we iedere keer weer opstaan en doorgaan dan komen we er wel.

Begin bijvoorbeeld eens met alleen het ontbijt en probeer dat goed te doen. Houd dat een tijdje vol. Begin dan pas aan de volgende stap. Zo worden het ook echt nieuwe gewoontes.

Puur Gezond in 8 stappen

Ook in mijn praktijk werk ik met een vastomlijnd stappenplan. We gaan niet in een keer je complete eetpatroon omgooien. Maar stap voor stap pakken we het aan. In een gemakkelijk te volgen 8 stappen systeem met bijpassende begeleiding.

En lukt het een keer niet, jammer dan, maar we staan weer op en ik geef je handvaten om het wel vol te houden.

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Of wil je ook starten met het Puur Gezond in 8 stappen systeem met bijpassende ondersteuning. Maak dan eens een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap