Wil je graag wat gezonder leven, maar vind je het lastig om je leven helemaal om te gooien? Geen zorgen, met kleine veranderingen maak je al een groot verschil en zul je merken dat je je fitter gaat voelen.

 

 

 

 

 

 

1 Ga voor groen

Groenten zijn goed voor je, dus eet ze zo veel je kunt. Vind je het lastig om aan die 200 gram per dag te komen met alleen je avondmaaltijd? Lunch dan met een salade, eet rauwe groenten als cherrytomaatjes, komkommer en paprika als tussendoortje en maak een smoothie met verstopte groenten voor jezelf. Zonder dat je het merkt, krijg je dan een heleboel extra groen binnen. Of: maak soep! Op onze blog vind je diverse recepten voor een heerlijke soep.

2 Beweeg meer (en dat hoeft geen sport te zijn)

Inmiddels weten we het wel: te veel zitten is niet goed voor je. Toch is het in de praktijk misschien lastig om in je drukke leven tijd genoeg vrij te maken om te sporten. Het goede nieuws: alle kleine beetjes helpen echt. Door tijdens vergaderingen te staan, een halte eerder uit te stappen of door te fietsen naar je werk, maak je al een verschil. De hele dag door bewust meer bewegen, heeft meer effect dan een paar keer in de week keihard sporten en verder alleen maar stilzitten, wijzen de laatste onderzoeken uit.

3 Let op je tussendoortjes

Dat een chocoladereep niet het meest gezonde is dat je kunt eten, is wel duidelijk. Maar ook in gezond aandoende tussendoortjes als mueslirepen en fruitsapjes zit vaak veel suiker. Kies voor zo min mogelijk bewerkte tussendoortjes. Een handje ongebrande, ongezouten noten, een sapje van groenten of een gekookt ei zijn prima opties. Of neem wat fruit, eventueel met naturel yoghurt of kwark. Daarvan weet je precies wat erin zit.

4 Doe het samen

Zoals voor veel dingen geldt: samen is het makkelijker. Als je iemand hebt om samen mee te gaan sporten of te koken, is dat niet alleen gezelliger, maar ook een goede stok achter de deur.

5 Stel haalbare doelen

Ambitieuze doelen stellen is goed, maar zorg ervoor dat ze wel haalbaar zijn. Door de lat niet te hoog te leggen voorkom je dat je het doel niet haalt en daardoor teleurgesteld bent. Zet als beginnende hardloper niet meteen in op de marathon en ga als relatief minder gezonde eter niet opeens over op alleen maar sapjes en salades. Elke verandering, hoe klein ook, is al 100% meer dan niets doen.

Welke kleine stap kun jij nu direct doorvoeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap