Verstopte poriën kunnen zich uiten in zwarte mee-eters in de huid of als witte puntjes op de huid en zelfs als een puistje met een witte kop. We zien dit vaak bij een vette huid met grove poriën of een gecombineerde huid.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van verstopte poriën. Het kan te maken hebben met je levensstijl, bijvoorbeeld je voeding. Maar ook door het gebruik van verkeerde producten. Vaak te uitdrogend of bijvoorbeeld door het dichtsmeren met een foundation.

Het is af te raden om puistjes of mee-eters zelf uit te drukken, omdat dit de huid kan beschadigen en er daardoor littekens kunnen ontstaan.

Advies

Tijdens een gezichtsbehandeling kunnen we de huid op de juiste manier reinigen en onzuiverheden verwijderen. Echter zal dit niet voldoende zijn. Het is ook belangrijk om je huid thuis op de juiste manier te verzorgen.

Daarom krijg je ook een uitgebreid advies over de juiste thuisverzorging met producten die de huid niet uitdrogen en die de verstopte poriën niet veroorzaken. Ook krijg je een stuk voedingsadvies mee om uitbraken te voorkomen.

Met onze speciale huidanalyse apparaat, de observ520, kunnen we de verstopte poriën heel goed in beeld brengen. Ook kunnen we daarmee het resultaat vastleggen van na de behandeling en het gebruik van producten.

Behandeling

Afhankelijk van de mate van verstopte poriën kunnen we diverse behandelingen adviseren.

Is er sprake van acne, door een grote hoeveelheid puistjes, dan is het mogelijk de acne behandeling vergoed te krijgen bij je zorgverzekeraar. Informeer hierna bij je zorgverzekeraar. Je krijgt van ons dan een factuur mee, die je kan indienen bij je zorgverzekeraar.

Mogelijke behandelingen kunnen zijn:
Acne behandeling
Kennismakingsbehandeling
Impressions
Say Goodbye to Wrinkles
Dermapen Microneedling
Food Lab

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60