Striae zijn beschadigingen van het bindweefsel in de huid door het te snel oprekken van de huid. Dit zien we bijvoorbeeld bij de zwangerschap. Maar ook bijvoorbeeld als je te snel in gewicht aankomt. We zien dit ook vaak bij bodybuilders.

Striae komt niet alleen op de buik voor, maar kunnen we ook zien op de borsten, dijen of armen.

In het begin is de striae vaak paarsig tot rood, die daarna overgaat in witte littekens. Striae is niet altijd te voorkomen, maar het in goede conditie houden van ons bindweefsel helpt wel.

Het helemaal weghalen van striae is niet mogelijk. Wel zijn er mogelijkheden tot het verbeteren van striae, zodat ze minder of zelfs helemaal niet meer opvallen.

Advies

 

Ben je zwanger of net zwanger, dan kunnen we je advies geven over hoe je striae zoveel mogelijk kunt beperken of voorkomen door het in goede conditie houden van je huid. Dit kan door middel van voedingsadvies, voedingssupplementen en de juiste producten.

Heb je eenmaal striae, dan kunnen we je adviseren met behulp van de juiste behandelingen en producten je huid te verbeteren.

Behandeling

Er zijn diverse behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de mate van je striae en je wensen.
Dermapen Microneedling
Energy Bootcamp

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap