Rosacea is een chronische huidaandoening die zich kenmerkt door vaak vuurrode wangen, maar ook voorhoofd, neus en kin kunnen aangedaan zijn, vaak met puistjes en couperose (gesprongen adertjes).

Rosacea kan in verschillende gradaties voorkomen. Van licht rode appelwangetjes met lichte couperose tot een vuurrode huid met veel couperose en puistjes. Deze puistjes zijn niet de puistjes zoals we die kennen bij acne. Er zit namelijk geen pus in, maar lymfevocht.

Rosacea komt vooral bij vrouwen voor met een lichte huid, maar kan ook zeker bij mannen voorkomen. Feit blijft dat we er vaak het liefst mogelijk vanaf willen.

Plan van aanpak

Er zijn diverse oorzaken van rosacea te noemen. Een van de grootste boosdoeners is voeding. In het behandelplan nemen we dan ook altijd voeding mee. Je krijgt tips over welke voeding goed voor je is en welke je beter kunt laten.

Een andere grote boosdoener is stress. Stress hebben we natuurlijk niet altijd in de hand, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Weersinvloeden kunnen een grote rol spelen bij rosacea. De huid kan hierdoor nog gevoeliger worden. Met de juiste producten voor thuis, kan je je huid heel mooi kalmeren, hier is al een grote stap mee te behalen.

Als je bovenstaande punten hebt aangepakt, dan zorgt een behandeling in de salon voor optimaal resultaat. Met de juiste behandeling, voedingsadvies, lifestyle en productgebruik thuis is rosacea volledig onder controle te krijgen en een rustige huid te ervaren.

Eerste intake

We starten dus altijd met een eerste intakegesprek. Deze is rechtstreeks te boeken in mijn agenda onder de noemer: gratis informatie en adviesgesprek. Eventueel aansluitend kan er direct een behandeling plaats vinden.

Tijdens dit intakegesprek zal het plan van aanpak besproken worden. Deze wordt volledig individueel afgestemd. Geen enkele huid is hetzelfde namelijk. Zo kan bij de ene persoon deze behandeling en die producten heel geschikt zijn, terwijl dat bij de volgende persoon weer iets heel anders kan zijn.

Ook worden er tijdens het intakegesprek foto’s van de huid genomen met onze huidanalyse apparaat, de observ520. Hiermee kunnen we namelijk ook in de huid kijken en komen ook de problemen aan het licht die met het blote oog niet te zien zijn. Voordeel hiervan is dat er ook na verloop van tijd nieuwe foto’s gemaakt kunnen worden, waarop dan duidelijk het verschil te zien is.

Behandelingen

Er zijn diverse behandelingen mogelijk bij rosacea.

Food Lab
Control your Skin
Dermapen Microneedling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Zonbeschadiging

Iedereen weet tegenwoordig wel dat de zon heel schadelijk kan zijn voor de huid....

Lees meer

Wallen

Wallen of kringen onder je ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Veel mensen storen...

Lees meer

Volle lippen

Mooie volle lippen, zoals Angelina Jolie, zouden we allemaal wel willen. Maar dan wel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap