Een rode huid kan verschillende oorzaken hebben. Bij een rode huid is onze huid sterk doorbloed, ook is deze huid vaak wat gevoeliger. Er kunnen ontsierende haarvaatjes op de huid zichtbaar zijn, zoals bij couperose. Of zelfs wat ontstekingen zoals we zien bij rosacea.

Een rode huid laat zich vaak zien op de neus, wangen en kin. Het is vaak extra rood na inspanning, hitte of juist kou. Een rode huid kan ook vaak sterk reageren op allerlei cosmeticaproducten.

Advies

Afhankelijk van de oorzaak van de roodheid is de huid er vaak bij gebaat om gekalmeerd te worden. Het is belangrijk om het bindweefsel in de vaten te verstevigen en de vaak beschadigde huidbarrière weer op te bouwen.

Ook voeding kan een belangrijke rol spelen bij bepaalde oorzaken. Hier zal ik dan ook zeker stil bij staan.

Naast een behandeling in de clinic adviseer ik ook de juiste producten voor thuis om de huid weer te herstellen.

We maken ook foto’s met onze speciale huidanalyse apparaat, de observ520. Deze laat de rode plekken in het gezicht extra goed zien. Hiermee zien we dan ook het resultaat na de behandeling en het gebruik van de producten.

Behandeling

Afhankelijk van de aard van de roodheid zijn er verschillende behandelingen mogelijk.
Couperose en fibromen verwijderen
Kennismakingsbehandeling
Impressions
Dermapen Microneedling
Food Lab

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60