Als schoonheidsspecialist ben ik verplicht mij te houden aan het COVID-19 Hygiëneprotocol schoonheidsspecialisten.

Uiteraard hield ik mij altijd al aan de strengste hygiënische eisen van de zogenaamde HAM-code, wat staat voor Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu. Ook heb ik voor permanente make-up een GGD-vergunning, wat betekent dat mijn salon iedere drie jaar wordt gekeurd, om te kijken of ik wel aan alle hygiënische eisen voldoe.

Nu in tijden van Corona zijn daar nog een aantal andere verplichtingen aan toegevoegd, waar ook jij als klant je aan moet houden en waar je tijdens je salonbezoek rekening mee moet houden.

Dit protocol is opgesteld in overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en is verplicht voor alle ondernemingen in de schoonheidsverzorging.

Regels

Contact van te voren

Een dag voor iedere salonbezoek neem ik contact met je op om te vragen of jij of één van je huisgenoten last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging/koorts of benauwdheidsklachten. Heb jij of één van je huisgenoten last van deze klachten, dan kan de behandeling niet doorgaan. Dit geldt natuurlijk ook als ik zelf of mijn man één van bovenstaande klachten heeft. Ik ben verplicht hiervoor iedere ochtend mijn temperatuur te meten.

Alleen op afspraak

Ik werk momenteel alleen op afspraak. Daarom wil ik je vragen om niet spontaan langs te komen. Heb je iets nodig en wil je dat ophalen, maak ook dan even een afspraak.

Kom niet te vroeg

In mijn salon is het slechts toegestaan om 1 persoon tegelijk te ontvangen. Kom daarom niet te vroeg naar je afspraak, maar kom precies op tijd. Daardoor zijn er niet meerdere personen tegelijk in de ruimte. Natuurlijk houd ik daar met het plannen rekening mee. Door niet te vroeg te komen heb ik ook de tijd om tussen de behandelingen door alles weer hygiënisch schoon te maken. Kijk ook voordat je de salon binnen stapt naar binnen, om er zeker van te zijn dat er nog niemand anders aanwezig is.

Volg aanwijzingen op

Het is belangrijk dat je tijdens je salonbezoek mijn aanwijzingen opvolgt. Het is belangrijk om alleen naar je afspraak te komen. Neem geen kinderen of vriend of vriendin mee. Ik geef geen hand bij ontvangst en ik wil je vragen om zelf je jas op te hangen. Direct bij binnenkomst is het verplicht om een handgel te gebruiken. Deze staat voor je klaar.

Alleen behandeling

Tijdens de intake bespreek ik de gezondheidsregels met je en natuurlijk houd ik mij hierbij aan de 1,5 meter afstand. Ik ben verplicht mezelf te beperken tot alleen de behandeling. Dat betekent dat ik je op dit moment niks te drinken kan aanbieden of een lekker hapje na de behandeling. Ook mag er geen leesmateriaal meer in de wachtruimte liggen.

Niet naar toilet

Het is momenteel niet toegestaan gebruik te maken van mijn toilet. Ga dus voor je bezoek nog naar de toilet, of houdt dit op tot na je bezoek.

Reiniging salon

Na iedere salonbezoek reinig ik alle oppervlakte waar jij of ik mee in aanraking ben geweest. Dus niet alleen klinken of deuren, maar ook de kapstok, wachtruimte, balie, pinautomaat, flesjes, tubes, armleuningen, stoel, etc. Na ieder bezoek worden alle handdoeken en hoezen gewassen.

Tijdens de behandeling

Terwijl jij je omkleedt en in de behandelstoel stapt, neem ik zo veel mogelijk afstand. Voor ik start met de behandeling was ik mijn handen, en ook gedurende de behandeling doe ik dit wanneer noodzakelijk. Tijdens de behandeling is het belangrijk zo min mogelijk te praten. Het adviesgesprek vindt daarom zo veel mogelijk voorafgaand tijdens de intake plaats. Tijdens de behandeling raak ik mijn eigen gezicht niet aan.

Afrekenen

Aan het einde van de behandeling vraag ik jou wederom om je handen te wassen of te desinfecteren met de handgel die klaar staat. Ook wil ik je vragen om je behandeling zo veel mogelijk contactloos te betalen via pinautomaat. Het is ook mogelijk om bij het online boeken van je afspraak direct online af te rekenen.

Blijf gezond

Graag wil ik je vragen tijdens je salonbezoek met bovenstaande rekening te houden. Zo houden we elkaar gezond. Doe je dit niet, dan kan ik eventueel een vervolg afspraak weigeren.

Mocht je nog vragen hebben over dit protocol, dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt voor je medewerking.

 

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60