Als schoonheidsspecialist ben ik verplicht mij te houden aan het COVID-19 Hygiëneprotocol schoonheidsspecialisten.

Uiteraard hield ik mij altijd al aan de strengste hygiënische eisen van de zogenaamde HAM-code, wat staat voor Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu. Ook heb ik voor permanente make-up een GGD-vergunning, wat betekent dat mijn salon iedere drie jaar wordt gekeurd, om te kijken of ik wel aan alle hygiënische eisen voldoe.

Nu in tijden van Corona zijn daar nog een aantal andere verplichtingen aan toegevoegd, waar ook jij als klant je aan moet houden en waar je tijdens je salonbezoek rekening mee moet houden.

Dit protocol is opgesteld in overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en is verplicht voor alle ondernemingen in de schoonheidsverzorging.

Regels

Contact van te voren

Een dag voor iedere salonbezoek neem ik contact met je op om te vragen of jij of één van je huisgenoten last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging/koorts of benauwdheidsklachten. Heb jij of één van je huisgenoten last van deze klachten, dan kan de behandeling niet doorgaan. Dit geldt natuurlijk ook als ik zelf of mijn man één van bovenstaande klachten heeft. Ik ben verplicht hiervoor iedere ochtend mijn temperatuur te meten.

Alleen op afspraak

Ik werk momenteel alleen op afspraak. Daarom wil ik je vragen om niet spontaan langs te komen. Heb je iets nodig en wil je dat ophalen, maak ook dan even een afspraak.

Kom niet te vroeg

In mijn salon is het slechts toegestaan om 1 persoon tegelijk te ontvangen. Kom daarom niet te vroeg naar je afspraak, maar kom precies op tijd. Daardoor zijn er niet meerdere personen tegelijk in de ruimte. Natuurlijk houd ik daar met het plannen rekening mee. Door niet te vroeg te komen heb ik ook de tijd om tussen de behandelingen door alles weer hygiënisch schoon te maken. Kijk ook voordat je de salon binnen stapt naar binnen, om er zeker van te zijn dat er nog niemand anders aanwezig is.

Volg aanwijzingen op

Het is belangrijk dat je tijdens je salonbezoek mijn aanwijzingen opvolgt. Het is belangrijk om alleen naar je afspraak te komen. Neem geen kinderen of vriend of vriendin mee. Ik geef geen hand bij ontvangst en ik wil je vragen om zelf je jas op te hangen. Direct bij binnenkomst is het verplicht om een handgel te gebruiken. Deze staat voor je klaar.

Alleen behandeling

Tijdens de intake bespreek ik de gezondheidsregels met je en natuurlijk houd ik mij hierbij aan de 1,5 meter afstand. Ik ben verplicht mezelf te beperken tot alleen de behandeling. Dat betekent dat ik je op dit moment niks te drinken kan aanbieden of een lekker hapje na de behandeling. Ook mag er geen leesmateriaal meer in de wachtruimte liggen.

Niet naar toilet

Het is momenteel niet toegestaan gebruik te maken van mijn toilet. Ga dus voor je bezoek nog naar de toilet, of houdt dit op tot na je bezoek.

Reiniging salon

Na iedere salonbezoek reinig ik alle oppervlakte waar jij of ik mee in aanraking ben geweest. Dus niet alleen klinken of deuren, maar ook de kapstok, wachtruimte, balie, pinautomaat, flesjes, tubes, armleuningen, stoel, etc. Na ieder bezoek worden alle handdoeken en hoezen gewassen.

Tijdens de behandeling

Terwijl jij je omkleedt en in de behandelstoel stapt, neem ik zo veel mogelijk afstand. Voor ik start met de behandeling was ik mijn handen, en ook gedurende de behandeling doe ik dit wanneer noodzakelijk. Tijdens de behandeling is het belangrijk zo min mogelijk te praten. Het adviesgesprek vindt daarom zo veel mogelijk voorafgaand tijdens de intake plaats. Tijdens de behandeling raak ik mijn eigen gezicht niet aan.

Afrekenen

Aan het einde van de behandeling vraag ik jou wederom om je handen te wassen of te desinfecteren met de handgel die klaar staat. Ook wil ik je vragen om je behandeling zo veel mogelijk contactloos te betalen via pinautomaat. Het is ook mogelijk om bij het online boeken van je afspraak direct online af te rekenen.

Update 20 juni 2020 Versoepeling regels

ANBOS heeft op basis van de versoepeling vanuit het RIVM het COVID-19 Hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten aangepast. En dat is goed nieuws voor jou!

Ik mag je namelijk weer iets te drinken aanbieden tijdens je salonbezoek. Daarnaast mag ik je ook weer wat lekkers aanbieden na je behandeling. Zo kan je nog even bijkomen van je behandeling en lekker nagenieten.

Daarnaast is het weer toegestaan dat er iets te lezen ligt in de wachtruimte. Dus de folders en magazines liggen weer voor je klaar.

De overige regels zoals beschreven in dit bericht blijven voorlopig nog van kracht.

Update 3 oktober 2020 Mondkapje verplicht

Met de opkomst van een 2e golf zijn ook de richtlijnen weer gewijzigd. Vanaf heden is het voor iedereen verplicht een mondkapje te dragen, zodra je Derma Clinic Vlodrop binnenstapt.

Dit geldt zowel voor jou als voor mij. Gedurende je hele bezoek draag ik een mondkapje. Zowel tijdens de intake, de behandeling als het afrekenen.

Ook jij bent verplicht een mondkapje te dragen tijdens je bezoek. Dit houdt in dat je een mondkapje op hebt, zodra je de salon binnenstapt. Zet deze buiten dus al op. Tijdens de intake blijf je het mondkapje dragen.

Heb jij een afspraak voor een gezichtsbehandeling? Dan blijft je mondkapje op tot ik begin met de behandeling en de stoel plat ligt. Je dient zelf je mondkapje te verwijderen. Zodra ik klaar ben met de behandeling dien je weer eerst zelf je mondkapje op te zetten voordat ik de stoel omhoog zet. Dit mondkapje houd je op tot dat je de salon weer verlaat.

Heb je een afspraak voor een permanente make-up behandeling? Dan houd je gedurende de hele behandeling het mondkapje op.

Mocht je bij binnenkomst geen mondkapje dragen, dan dien ik je behandeling te weigeren. Door de belachelijke hoge inkoopsprijzen van mondkapjes kan ik niet anders dan je eventueel een mondkapje aan te bieden voor € 5,-.

Door dit nieuwe protocol, is het ook niet handig om nu iets te drinken aan te bieden voor de behandeling of een lekker hapje na de behandeling.

Laten we hopen dat het snel beter wordt.

Blijf gezond

Graag wil ik je vragen tijdens je salonbezoek met bovenstaande rekening te houden. Zo houden we elkaar gezond. Doe je dit niet, dan kan ik eventueel een vervolg afspraak weigeren.

Mocht je nog vragen hebben over dit protocol, dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt voor je medewerking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Meld je aan voor Beautytips via Whatsapp

Wil jij wekelijks gratis beautytips ontvangen voor jouw huid? √ Weet jij niet hoe...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop staat geregistreerd in het SKIN Register

Vanaf vandaag sta ik als een van de eerste in Nederland en als eerste...

Lees meer

Update Corona maatregelen mondkapje verplicht

Met de opkomst van een 2e golf zijn ook de richtlijnen weer gewijzigd. Vanaf...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap