Recept: Tomatensoep
Vandaag heb ik een heerlijke ouderwetse tomatensoep gemaakt. Ideaal op zo’n druilerige dag als vandaag.
Ingrediënten tomatensoep:
- 6 pruimtomaten
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 1 blikje tomatenpuree
- 6 takjes tijm
- 1 bouillonblokje zonder gistextract
- peper
- himalayazout
- olijfolie
- 750 ml water
Bereiding tomatensoep:
- Snijd de tomaten en wortel in kleine blokjes.
- Haal de tijmblaadjes van de takjes.
- Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook.
- Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur.
- Voeg de wortel toe met de tomatenpuree en roerbak zo’n 3 minuten mee. Goed blijven doorroeren.
- Voeg de tomaten en tijm toe en bak nog 1 minuutje mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat zo’n 10 à 15 minuten door koken.
- Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en je hebt een heerlijke tomatensoep.
- Eet smakelijk!