Vandaag heb ik een heerlijke ouderwetse tomatensoep gemaakt. Ideaal op zo’n druilerige dag als vandaag.

Ingrediënten tomatensoep:

  • 6 pruimtomaten
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 takjes tijm
  • 1 bouillonblokje zonder gistextract
  • peper
  • himalayazout
  • olijfolie
  • 750 ml water

Bereiding tomatensoep:

  • Snijd de tomaten en wortel in kleine blokjes.
  • Haal de tijmblaadjes van de takjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook.
  • Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook op laag vuur.
  • Voeg de wortel toe met de tomatenpuree en roerbak zo’n 3 minuten mee. Goed blijven doorroeren.
  • Voeg de tomaten en tijm toe en bak nog 1 minuutje mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat zo’n 10 à 15 minuten door koken.
  • Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel en je hebt een heerlijke tomatensoep.
  • Eet smakelijk!
Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional