Vegetarisch hoofdgerecht voor 3 à 4 personen

Benodigdheden

  • 4 biologische of scharreleieren
  • 500g bloemkoolroosjes (bijv. diepvries)
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400g, naturel)
  • 400g zilvervliesrijst
  • 125 ml zure room / sour cream
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • Komijnpoeder
  • Korianderzaad
  • Kaneel

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, de rijst volgens gebruiksaanwijzing en de bloemkoolroosjes beetgaar. Snipper de ui en bak deze in 2 el vloeibare margarine. Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui. Maak een mengsel van 3 tl gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 3 tl komijnpoeder, 2 tl gemalen korianderzaad en 2 tl kaneel. Voeg aan het tomaat-ui-mengsel toe en laat warm worden. Doe de gekookte bloemkool bij het mengsel en roer de sour cream erdoor. Eet samen met de gekookte rijst en het eitje.

Voedingswaarde

Bevat p.p. 14 g eiwit, 36 g koolhydraten, 12 g vet, 7 g vezel, 323 kcal. Met dit gerecht krijgt u per persoon circa 200 gram groente binnen(*)

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60