Begin oktober vond in het krasnapolsky hotel in Amsterdam voor de tweede keer de permanent world conference plaats. De conferentie was een initiatief van Nouveau Contour, leverancier van apparatuur en pigmenten en opleidingsinstituut voor permanente make-up. De vele gastsprekers en gastdocenten brachten allen hun eigen kennis en ervaringen mee en waren niet merkgerelateerd.

PMU World conference 2013
Onder de 140 deelnemers waren dit jaar opvallend veel buitenlanders. Uit 25 verschillende landen was men naar Amsterdam gekomen om kennis uit te breiden en van elkaar te leren. Dat er behoefte is aan een kennisplatform, is volgens directeur Armand Hoes nu wel bevestigd. Een samenvatting van de vele demonstraties, lezingen en workshops.

Tips & Tricks
De Belgische Lin van Son gaf in haar workshops diverse ‘tips & tricks’ om beter en sneller te kunnen tekenen. Schetsen en tekenen zijn de belangrijkste componenten om een mooie permanente make-up aan te brengen. Juist tijdens deze fase kunnen correcties worden aangegeven. Lin adviseert tevens om ter plekke foto’s te maken om de tekening samen met de cliënt te kunnen beoordelen. Haar presentatie, met daarin onder andere foto’s van beroemdheden zoals Obama, George Clooney en Brooke Shields met en zonder wenkbrauwen, maakten eens te meer duidelijk dat wenkbrauwen een essentieel onderdeel vormen van het gezicht. Voor natuurlijke wenkbrauwen is het aanbrengen van meerdere kleuren aan te bevelen. Tijdens een demonstratie toonde Lin de terugkeer van de lipliner, echter wel in combinatie met het schaduwen van de lippen door middel van een driepunts schuine naald met als tip om de mondhoeken altijd open te laten om een clowneffect te voorkomen.

Architectuur
Anna Maria Finelli uit Italië bracht in haar lezing de morfologie van het gezicht onder de aandacht. Naast de specifieke technische uitvoering van de permanente make-up is de architectuur van het gezicht zeer belangrijk. Het tekenen is geen standaardprocedure die je met een liniaaltje in de hand blindelings kunt uitvoeren. Door het gezicht te verdelen in horizontale en verticale lijnen, kan men een gezicht juist analyseren. Het fenomeen dat een rechter en linker gezichtshelft zelden identiek zijn, speelt een grote rol bij het aanbrengen van een foutloze permanente make-up.

Natuurlijke lippen
Terri Folker komt uit de Verenigde Staten en toonde in haar demonstratie het aanbrengen van natuurlijke lippen. “Het is heel belangrijk om langzaam te werken, zodat het pigment goed opgenomen kan worden. Vaak is dan geen tweede behandeling meer nodig”, zegt Terri. Het achtergebleven restpigment wordt licht gedept, maar niet ruw weggepoetst. Een extra laagje pigment dat met een wattentip wordt opgebracht, helpt de kleur vast te houden.

 

 

 

 

Meten is weten
In haar heldere presentatie en demonstratie bracht Rosemarie Beauchemin alle aspecten naar voren die nodig zijn om een perfecte wenkbrauw aan te kunnen brengen. Volgens Rosemarie kun je geen beslissing nemen over het aanbrengen van een wenkbrauw of liplijn zonder eerst het gezicht te hebben verkend. Dit kun je doen door de volgende controlepunten in het gezicht aan te houden:
-Begin met de wenkbrauwen bij het binnenooghoekjepmu-1
-Plaats de boog net buiten de rand van de iris
-Meet met een liniaal de lengte van de wenkbrauw (vanuit de neusvleugelhoek naar de buitenooghoek)

Eyecatcher
Maiken Villfrance uit Denemarken verraste iedereen met een fraai opgezette eyeliner in drie kleuren. De basislijn is aangebracht met de kleur “Black is black” met een driepuntsnaald. Daarna gebruikte ze een vijfpuntsnaald om met de kleur “olive” een logo-pmuwc-495x400smokey effect te creëren. Voor de laatste pigmentatie werd “giga green” en “bebe blend” gebruikt.

Zelfrespect
Naast haar presentatie over hairstroke-technieken vestigde Karen Betts de aandacht op cliënten die door alopecia hun haar verloren hebben. Ook het corrigeren van een schisis (gespleten lip) – door middel van medische permanente make-up – behoort tot de mogelijkheden. “Het probleem is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Het teruggeven van hun zelfrespect is een belangrijk onderdeel van de behandeling”, aldus Karen.

Zelf doen
Doorlopend was er ook een gelegenheid om in een workshop zelf de pigmenteerpen ter hand te nemen. Onder leiding van Frida Werensteyn (Nouveau Contour) kon men werken met een drie- of vijfpuntshellende, de nieuwe V-hellende en de tienpunts schuine naald. Uiteraard op het oefenhoofd: Toos make-uploos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap