Niets zo vervelend als pigmentvlekken op je huid. Pigmentvlekken zijn vaak donkere verkleuringen van de huid in de vorm van vlekken. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Ze kunnen in verschillende kleurgradaties voorkomen, van licht gelig tot enigszins bruinig tot heel donker van kleur. Over het algemeen zijn pigmentvlekken onschuldig, maar kunnen cosmetisch als heel storend ervaren worden.

Pigmentvlekken ontstaan vaak op latere leeftijd. Meestal is de oorzaak te vinden in hormonen of door zonneschade van de huid. Hierbij geldt dan ook voorkomen is beter dan genezen. Een goede zonnebrandcrème is dan ook je beste vriend.

Advies

Tijdens een eerste adviesgesprek worden de mogelijkheden van een behandeling tegen pigmentvlekken besproken. Echter een behandeling is fijn, maar een goede thuisverzorging is nog veel belangrijker. Doe je niks aan een juiste thuisverzorging, dan heeft een behandeling ook weinig zin.

Productadvies zal dan ook een groot onderdeel zijn van mijn advies. Ik laat u zien welke huidverzorging heel belangrijk is.En vooral belangrijk welke producten u juist niet moet gebruiken.

Daarnaast krijgt u van mij advies over uw zongedrag. Vaak hoor ik: “Maar ik kom nooit in de zon”, maar ook als u van uw woning naar de auto loopt, een wandeling maakt of een fietstochtje heeft, komt u in de zon. En wat vooral vergeten wordt, ook in de winter of op een bewolkte dag bereiken de UV-stralen toch uw huid. Een zonnebrandcrème behoort dan ook tot mijn standaardadvies. Boek eens onze gratis Sun Skincheck.

We maken ook foto’s van uw huid met onze speciale huidanalyse apparaat, de observ520. Het mooie hieraan is dat je hiermee ook in de huid kan kijken en er zo problemen aan het licht komen die met het blote oog niet te zien zijn. Deze laat heel mooi de zonneschade aan uw huid zien, die we nu nog niet kunnen zien. En geeft u daarmee ook een toekomstbeeld als u niks aan uw huid zou doen.

Behandeling tegen pigmentvlekken

Er zijn verschillende behandelingen tegen pigmentvlekken mogelijk. Afhankelijk van de ernst van de pigmentvlekken. Deze maken pigmentvlekken een heel stuk lichter tot zelfs onzichtbaar. Tevens voorkomen ze het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken.

Dermapen Microneedling
Sun Skincheck
Whitening & Brightening Therapy
Food Lab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Zonbeschadiging

Iedereen weet tegenwoordig wel dat de zon heel schadelijk kan zijn voor de huid....

Lees meer

Wallen

Wallen of kringen onder je ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Veel mensen storen...

Lees meer

Volle lippen

Mooie volle lippen, zoals Angelina Jolie, zouden we allemaal wel willen. Maar dan wel...

Lees meer