Zo’n 20 jaar geleden ontdekte Armand Hoes op een van zijn buitenlandse zakenreizen het fenomeen permanente make-up, iets wat op dat moment in Nederland nauwelijks bekend was. Meteen zag hij dat permanente make-up een enorme toekomst had, richtte Nouveau Contour op en ontwikkelde eigen opleiding en apparatuur. Tegenwoordig is Nouveau Contour het grootste permanente make-up merk met een wereldwijde export naar 30 landen.

 

Vergeleken met de beginjaren heeft permanente make-up een enorme ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van apparatuur, pigmenten, naalden, technieken, regel- en wetgeving. Bij alle ontwikkelingen heeft Nouveau Contour altijd voorop gelopen en zelfs bestaande normen naar een hoger niveau getild.

In de tijd dat er alleen analoge apparaten bestonden, introduceerde Nouveau Contour het eerste digitale apparaat en later ook het eerste computergestuurde apparaat op de markt. Armand Hoes, directeur van Nouveau Contour, kan deze ontwikkelingen eenvoudig verklaren: ‘Wij werken bijzonder nauw samen met onze distributeurs wereldwijd. In elk land gaan de ontwikkelingen vooruit en krijgen we veel feedback van onze distributeurs. Nieuwe ideeën, inzichten en technieken worden door Nouveau Contour verzameld en samen met de distributeurs verder uitgewerkt. Wij kunnen daarom ook zeggen dat Nouveau Contour de nieuwste ontwikkeling creëert in plaats van volgt. Daarmee zijn wij altijd net een stap verder en lopen we altijd voorop’.

Op onze vraag wat nu eigenlijk van iemand een goede permanente make-up specialist maakt, antwoordt Armand: ‘Alles staat of valt met een goede opleiding en begeleiding. De Nouveau Contour opleiding heeft wat dat betreft zichzelf bewezen. Waar ook ter wereld, of dat nu in Nederland, Rusland, Korea of bijvoorbeeld in Canada is, iedereen krijgt dezelfde hoog gekwalificeerde opleiding. Zo wordt bijvoorbeeld geen les gegeven door het voorlezen uit het lesboek, maar met digitale presentaties op flatscreens waarbij een actieve houding van de cursist verwacht wordt. Maar met een opleiding en een apparaat alleen ben je er nog niet. De begeleiding en ondersteuning daarna is minstens net zo belangrijk. Onze klanten kunnen rekenen op optimale ondersteuning. Ook op het gebied marketing, waarbij wij helpen op het gebied van klantenwerving, open dagen, foldermateriaal, posters en ga zo maar door’.

Nouveau Contour zit al 10 jaar in de USA, maar dit jaar is er iets heel bijzonders gebeurd. ‘Dat is zeker zo’ beaamt Armand ‘we waren al in veel Amerikaanse staten vertegenwoordigd door distributeurs, maar dit jaar hebben we echt onze grootste sprong voorwaarts gemaakt en een absolute mijlpaal bereikt. We hebben de FDA Approval verkregen, dat is de officiële toelating voor onze opleidingen, pigmenten, apparatuur en werkwijze. Deze eisen zijn uitermate streng, je mag ze zelfs bijna extreem noemen, maar we hebben het verkregen. Dat is enorm belangrijk, zeker met het oog op schadeclaims waar ze in Amerika graag mee zwaaien. Het behalen van de FDA Approval geeft alleen al aan welk hoge niveau onze klanten van Nouveau Contour mogen verwachten. In aansluiting op de FDA Approval hebben we de eerste officiële Nouveau Contour Academy in Orlando Florida geopend. Een en ander heeft zo’n grote impact gehad op de Amerikaanse permanent make-up markt, dat we dit jaar ook Harmonix, onze grootste concurrent in de Amerikaanse permanent make-up markt overgenomen hebben’.

Is Nederland dan nog wel interessant voor een groot merk als Nouveau Contour? ‘Zeker weten, met Nouveau Contour Nederland is alles begonnen en hier ligt mijn hart’ bevestigd Armand. ‘Nieuwe ontwikkelingen en noviteiten worden daarom ook altijd eerst in Nederland geïntroduceerd, want hier is onze thuismarkt. Daarna introduceren we het bij onze distributeurs, zodat zij ook volledig up-to-date zijn en pas daarna presenteren we op internationale beurzen zoals Bologna en Hong Kong. Zo hebben we bijvoorbeeld afgelopen jaar de volledig nieuwe pigmenten eerst in Nederland geïntroduceerd en daarna pas in de andere landen. Bij de nieuwe pigmenten zijn ongewenste verkleuring, zoals het rood worden van de wenkbrauwen bij vervaging, volledig uitgesloten. Met de introductie van de nieuwe pigmenten is ook het Skin Type Analyse Report system, ofwel STAR System ontwikkeld, waarbij de specialiste niet meer hoeft in te schatten of een klant een warm of koele ondertoon heeft. Het systeem analyseert aan de hand van een aantal vragen het huidtype, waardoor een kleuradvies van bepaalde pigmentkleuren naar boven komt waaruit men kan kiezen. Daarmee is het maken van inschattingsfouten in kleurkeuze eveneens uitgesloten. De nieuwe pigmenten en STAR System zijn overigens niet alleen voor Nouveau Contour specialisten. Elke permanent make-up specialist mag met onze pigmenten en systeem werken en kan hierover meer informatie aanvragen.

Veel buitenlandse activiteiten betekent ook veel onderweg zijn, is het niet moeilijk om je bedrijf steeds achter te laten? Hierop antwoord Armand: ’In Nederland heb ik een ontzettend goed team zitten dat professioneel en gemotiveerd is, maar wel gewoon met twee voeten op de grond staan en geen kapsones hebben. Dat vind ik prettig werken en het wordt ook enorm gewaardeerd door onze klanten. Klanten zijn bij ons geen nummer, maar personen of beter nog partners. Gaat het goed met onze klanten, dan gaat het ook goed met ons, zo simpel is het. Wie met permanente make-up begint, begint een nieuwe carrière. Wij vinden dat iemand in zijn of haar nieuwe carrière niet zomaar in het diepe gegooid mag worden, want dan verdrink je. Daarom geven wij optimale begeleiding zodat het ook een succes wordt. Nouveau Contour is niet alleen een opleiding en apparatuur, maar een totaalconcept met alle marketing- en promotiemiddelen. Kijk maar naar de specialisten die al met Nouveau Contour werken, dat is het beste bewijs dat ons concept en succesformule werkt!

 

‘Ook Nancy Peter van Nancy’s BeautySalon uit Vlodrop heeft onze gehele opleidingstraject van Nouveau Contour met succes doorlopen’, vertelt Armand. ‘Zij is dan ook oprecht een permanente make-up specialist te noemen. En dat niet alleen, zij heeft ook als een van de weinigen in Nederland het officiële diploma Permanente Make-up bij Anbos gehaald. Dat doen slechts weinigen haar na. Bij Nancy zit je dus wel goed’, aldus Armand.

Heb jij interesse in een permanente make-up behandeling? Kijk dan hier.

Wil je zelf leren permanente make-up te zetten? Kijk dan hier voor de opleiding tot permanente make-up specialist.

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Permanente make-up bij schisis

Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer