Uit onderzoek blijkt dat mannen hun uiterlijk steeds belangrijker vinden. Dat geldt niet alleen voor de cosmetische huidverzorging, maar ook voor een behandeling met permanente make-up. Waren het eerst homoseksuele, transseksuele en travestieten die permanente make-up lieten aanbrengen, thans maakt een nieuwe groep mannen, waaronder artiesten, atleten, modellen en kunstenaars, van deze mogelijkheid gebruik.

Mannen komen steeds vaker voor een behandeling met permanente make-up en dan meestal voor de volgende inmiddels klassieke, behandelingen:

  • littekencamouflage
  • wenkbrauwcorrecties. Het bijwerken van kale plekjes of complete wenkbrauwen wanneer deze van nature niet aanwezig zijn of verdwenen door alopecia areata (kaalheid veroorzaakt door ontstekingsreactie rond de haarwortels
  • lipcontour
  • ogen: een sprekende oogopslag door het laten aanbrengen van stipjes tussen de wimpers

Trend
De ontwikkeling van permanente make-up staat niet stil en de mogelijkheden nemen toe. Een nieuwe trend is om tepelhoven bij mannen opnieuw vorm te geven. Soms is de tepelhof te klein geworden in verhouding tot de borsten. Dit kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan – bijvoorbeeld door intensief sporten – waardoor de borstspier sterk ontwikkeld word. Ook leeftijd, erfelijkheid en het plaatsen van prothese zijn aanwijsbare redenen om een tepelhof met permanente make-up op te frissen. Ik wil benadrukken dat deze behandelingen niet alleen bij homoseksuele, transseksuelen en travestieten voorkomt. De moderne mannen besteden veel aandacht aan hun borstkas. Een nieuwe ijdelheid of schoonheidsideaal is wellicht de motivatie voor deze trend. Een esthetische operatie om borstvolume te creëren, wordt vaker toegepast en het vervolg is dan ook de tepelhoven mooi opnieuw te ‘tekenen’ en van een fris kleurtje te voorzien.

Professionele benadering
Net zoals de gezichts- en lichaamsbehandelingen in de schoonheidssalon vraagt ook de man die permanente make-up wil ondergaan om een professionele en mannelijke aanpak. Mannen waarderen een korte en bondige stapsgewijze uitleg over de gang van zaken en het noemen van de prijs. Mannen hebben vaak de beslissing al genomen om een pigmentatie te ondergaan voordat ze bij mij de drempel overstappen. Ze zijn zeer gemotiveerd. Door mond-tot-mond reclame hebben de meeste klanten al veel over mijn werk en werkwijze gehoord. Het is en blijft toch een vak waar vertrouwen en discretie een belangrijke rol spelen. Wel is het zo dat mannen in het algemeen minder pijn kunnen verdragen dan vrouwen. Maar echt lastig is dit niet, want de motivatie om een pigmentatie te ondergaan is groot.

Pigmentatie
Permanente make-up aanbrengen is bij mannen moeilijker dan bij vrouwen. Het is namelijk de kunst om de mannelijke uitstraling te bewaren en niet de perfectie na te streven die ik bij vrouwen toepas. Denk maar eens aan het zetten van wenkbrauwen. Bij een vrouw moet het tot op ieder haartje nauwkeurig kloppen. Bij een man moet het echter natuurlijk en mannelijk resultaat geven. Zowel de vorm als de kleur moet hier goed op aansluiten. Ook mannen willen door middel van een eyeliner de oogopslag sprekender maken. Een compacte eyeliner aanbrengen, is meestal niet gewenst, daarom zet ik kleine en subtiele stipjes in de wimperrand. Op deze manier wordt een natuurlijke oogopslag verkregen. De techniek blijft overigens hetzelfde, zowel voor de huid van de vrouw als voor de man. Het aanbrengen van permanente make-up bij mannen vergt wel een goed inlevingsvermogen en een dosis ervaring, maar het blijft een uitdaging.

 

Wil jij als man een permanente make-up behandeling ondergaan? Kijk dan hier.

Wil jij leren hoe je permanente make-up bij mannen kunt zetten? Bekijk dan hier de opleiding tot permanente make-up specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Permanente make-up bij schisis

Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap