Met ingang van 1 juni 2007 is het ‘Warenwetbesluit tatoeëren en piercen’ van kracht geworden. Iedereen die tatoeëert, permanente make-up of cosmetische tatoeages aanbrengt, piercet of gaatjes prikt met een piercinginstrument, moet voldoen aan de eisen van dit besluit. Het is dus niet meer toegestaan om zonder vergunning bovenstaande activiteiten uit te voeren.

Inmiddels hebben vele permanente make-upspecialisten deze vergunning aangevraagd en hebben zij de controle door de plaatselijke GGD laten uitvoeren. Hoe heb ik deze keuring ervaren?

 

Vergunning
Het was net alsof ik een examen aflegde. Na het maken van een telefonische afspraak, kwam een medewerkster van de GGD voor de controle. Zij heeft de hele behandeling gevolgd. Ik heb bij een klant wenkbrauwen gezet en alles volgens de procedure gedaan, zoals de GGD het in haar richtlijnen voorschrijft. Voor mij waren er eigenlijk geen opzienbarende veranderingen, want ik werk al met een apparaat waarbij de pigmenteerpen op diepte instelbaar is. Bij de pigmenteerpen horen de naaldmodules, waarbij de naald en naaldkap zijn geïntegreerd. Ook de pigmenten van Nouveau Contour waar ik mee werk zijn hygiënisch getest en goedgekeurd. Wat ik wel jammer vind, is het feit dat er slechts gewerkt mag worden met de verdoving (Emla crème) die de klant via een recept van de huisarts meeneemt. Deze crème kan de klant een uur van te voren al thuis aanbrengen. Het risico dat dit niet vakkundig gebeurt –te dik of te dun- is niet ondenkbaar. Door mij kan dan nogmaals, een half uur voor de behandeling een laagje verdoving worden aangebracht. Dit vergt weer extra tijd en organisatie. Ook mag deze crème niet rondom de ogen worden aangebracht, waardoor het aanbrengen van een eyeliner een pijnlijke kwestie is geworden.

 

Nouveau Contour deelt mijn ervaringen met de nieuwe wetgeving betreffende de vergunning. ’’Wij hebben veel vragen gekregen over het aanvragen van een vergunning. Wat moet je precies doen en hoe kan een specialist zich optimaal voorbereiden op het bezoek van de GGD? In onze nieuwsbrief Nouveauté van september 2007 hebben wij deze aandachtspunten op een rijtje gezet. Samengevat staat hierin:

  • Hoe de ruimte ingericht en uitgevoerd moet zijn
  • Dat de pigmenten voorzien moeten zijn van een geldige houdbaarheidsdatum
  • Dat er voor- en achteraf een goede voorlichting aan de cliënt gegeven dient te worden
  • Hoe handen en materialen optimaal gesteriliseerd dienen te worden
  • Waaruit de nabehandelingen bestaan

 

Heb jij interesse in een permanente make-up behandeling? Kijk dan hier.

Wil je zelf leren permanente make-up te zetten? Kijk dan hier voor de opleiding tot permanente make-up specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Permanente make-up bij schisis

Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap