Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten zijn te behalen. Schisis bijvoorbeeld. In het verleden ook wel een ‘hazenlip’ genoemd. Graag laat ik zien wat ik met deze specialisatie kan betekenen voor mensen met schisis.

Ik behandel al jaren in mijn salon mensen met een schisis. Omdat de mogelijkheden van micropigmentatie vrij onbekend zijn, wil ik graag aandacht vragen voor deze behandeling. De technieken van de plastisch chirurg zijn inmiddels zo verfijnd, dat een schisis of zelfs een dubbele schisis heel mooi kunnen worden verholpen met een aantal operaties. Maar het resultaat kan nog veel beter met micropigmentatie.

Wat is schisis?
Schisis is een aangeboren spleet in lip, kaak en/of gehemelte. De spleet kan beperkt zijn tot de bovenlip, maar kan ook verder doorlopen in de bovenkaak en het gehemelte of in de neus. Ook een spleet alleen in het gehemelte komt voor. In dat geval is er niets in het gezicht te zien. Meestal ligt de spleet net naast het midden van het gezicht (links of rechts) maar een dubbele schisis komt ook voor.

Een schisis wordt behandeld door een heel team van specialisten. Pas wanneer het lichaam volgroeid is, kan het uiteindelijke resultaat van de behandeling worden bekeken. Het resultaat kan vervolgens verder verfijnd worden met behulp van micropigmentatie.

Littekensschisis
De behandeling van een schisis vindt altijd plaats in samenspraak met de behandelend arts. Heel belangrijk is het behandelen van littekenweefsel door middel van massages. Littekenweefsels moet ik blijven behandelen omdat het de neiging heeft om samen te trekken. Dit kan ervoor zorgen dat bij mensen met een schisis de bovenlip niet soepel genoeg is, wat problemen kan geven met bijvoorbeeld lachen. Vervolgens kan ik met micropigmentatie de mond reconstrueren. We corrigeren de lipcontour en kleuren de lippen in met een kleur die zo dicht mogelijk bij de eigen huidskleur ligt. Ook kunnen we het witte lijntje dat op de rand van de lippen ligt, reconstrueren. Dat geeft een heel natuurlijk effect.

Ervaring vereist
Het behandelen van een schisis met micropigmentatie vergt veel ervaring en creativiteit. Ik moet heel goed weten wat ik doe, veel kennis hebben van anatomie en vormleer en telkens bepalen wat voor die persoon de beste oplossing is. Maar het is ontzettend dankbaar werk. Ik kan veel voor mensen betekenen.

Heb jij een schisis en zou je dit met permanente make-up willen verbeteren? Kijk dan hier voor een behandeling met permanente make-up.

Of boek een vrijblijvend advies gesprek in.

Wil jij leren hoe je permanente make-up kan zetten? Kijk dan hier voor de opleiding tot permanente make-up specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer

Warenwetregeling Permanente Make-up

Dit gehele besluit kunt u terug vinden op de website: www.ggdkennisnet.nl/lchv (zie wetgeving). Wat...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap