Om bij een donkere huid een perfecte permanente make-up aan te brengen, is het wel noodzakelijk om de specifieke kenmerken van deze huid te kennen.

Een donkere huid bevat veel blauwe ondertonen. Vooral bij de lippen, maar ook bij de wenkbrauwen of ogen moet ik bij het pigmenteren rekening houden met deze koele ondertoon. Het gebruik van koele kleuren is niet echt mooi op een donkere huid en resulteert in een vaal en onnatuurlijk effect. Om tot een mooi sprekende kleur te komen, gebruik ik warme kleuren.

Omgekeerd

PMU Wenkbrauwen Shadow techniek en Eyeliner boven

Bij een blanke huid kan de betreffende permanente make-up tijdens de behandeling dikker worden aangebracht dan het uiteindelijk gewenste resultaat. Tijdens de genezing verdwijnt er immers nog een gedeelte van de pigmentatie, zodat men een lichter resultaat overhoudt. Bij de donkere huid is precies het omgekeerde het geval. Een licht aangebrachte pigmentatie zal donkerder opkleuren en zo het gewenste effect bereiken. Het is een misvatting om de kleuren zo donker mogelijk te kiezen met het doel deze goed in de huid zichtbaar te maken. Tijdens het inbrengen van het pigment heeft men vaak de neiging om zo veel en donker mogelijk te werken omdat het ingebrachte pigment nauwelijks waarneembaar is in de huid. De kennis over de donkere huid leert mij echter dat bij het genezingsproces een donkere pigmentatie optreedt. Bij de eerst volgende afspraak zal dit zeker zichtbaar zijn.

Huidbeschadiging
De donkere huid heeft vaak de neiging om zelf bij een kleine beschadiging nog donkerder te kleuren. Daarom vraag ik van te voren aan de klant hoe zijn of haar huid reageert wanneer ze een wondje hebben. Wanneer ze vertellen -of laten zien- dat ze door een wondje juist donkerdere plekken hebben teruggekregen, is dubbele waakzaamheid geboden bij het aanbrengen van permanente make-up. In principe is het vrij logisch. Het resultaat van de pigmentatie is altijd een mengsel van kleur van de ingebrachte pigmentstof en de kleur van de huid. Bedenk daarbij dat de donkere huid bij beschadigingen meer melanine neigt te vormen (en dus donkerder verkleurt). Ik kan al wenkbrauwen vormen door alleen in de huid te prikken, zonder pigment te gebruiken!. De wondjes zullen donkere plekjes worden waardoor het lijkt of er gepigmenteerd is. Vaak zie ik bij het behandelen van een donkere huid veel lymfevocht verschijnen. De eerste reactie zou kunnen zijn om extra kleur te gebruiken omdat er veel pigment met het lymfevocht word afgevoerd. In sommige gevallen kan dit ook geen kwaad, maar het is verstandig om dan te weten of deze klant donkere verkleuringen krijgt. In het laatste geval is het betere om bij zachtere (lichtere) kleur te blijven. Krijgt de klant nooit verkleuringen, dan kan een extra tintje geen kwaad. Wanneer een klant na de behandeling meent dat een lipkleur te licht is uitgevallen, kan ik haar geruststellen. Zij zal versteld staan over het resultaat dat er na genezing optreedt. Ik wacht minstens zes weken met de nabehandeling. Je zal zien hoe koel de warme tinten in de huid opkleuren

Kleurkeuze

Microblading en PMU Eyeliner

Een mooie warme kleur krijg ik door aan het pigment een paar druppels fel oranje toe te voegen, ongeacht of het nu lippen, wenkbrauwen of eyeliners betreft. Zit er erg veel blauw in de kleur van de lippen, dan moet ik zeker niet zuinig zijn met het gebruik van de oranje toevoeging. In tegenstelling tot de blanke huid zijn voor de donkere huid juist de felle warme kleuren het meeste geschikt. Ik kan de kleur van de lippen bij de donkere huid nooit lichter maken. Het resultaat kan na de behandeling wel zo lijken, maar na genezing zal de kleur altijd donkerder zijn dan de oorspronkelijke lipkleur of op zijn minst lijken op de oorspronkelijke lipkleur. Ook kan een lipkleur bij de donkere huid nooit met wit lichter gemaakt worden. Ook pigmenten die veel wit (titaniumdioxide) bevatten, moet ik vermijden. Een donkerder resultaat zou het gevolg zijn. Lipkleuren maak ik voor deze huidsoort het beste lichter met geel. Maar ook dit geel moet dan weer zo min mogelijk titaniumdioxide bevatten. Persoonlijk werk ik zowel bij blanke- als bij donkere huiden altijd volgens het principe dat de pigmentatie na de eerste behandeling te licht uitvalt. Op die manier weet ik tenminste wat de huid met het pigment doet en kan ik bij de na behandeling de nodige aanpassingen doen. Een pigment is makkelijker donkerder dan lichter te maken! Het enige risico dat ik loop is het geven van een extra behandeling, maar op die manier kan ik u de mooiste resultaten meegeven en dat is uiteindelijk toch de beste reclame voor mijn zaak!

Heb jij een donkere huid en wil je een permanente make-up behandeling? Kijk dan hier.

Wil je leren hoe je permanente make-up bij een donkere huid kan zetten? Bekijk dan hier de opleiding tot permanente make-up specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Permanente make-up bij schisis

Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap