Doet het pijn?

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij het nieuwste computergestuurde apparaat waarmee ik werk en verdoving kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. U kunt bij de huisarts eventueel een verdovingscrème, Emla genaamd, vragen op recept. Deze kunt u dan thuis al aanbrengen voor de behandeling.

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen én mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degene die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is voor iedereen. Ook voor mensen die kanker hebben gehad, alopecia hebben of een schisis.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van de permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en onder invloed van UV-licht. Zonlicht is een grote boosdoener hierin. Ik raad daarom aan de permanente make-up altijd te beschermen met een sunblock. Voor de ogen een zonnebril die geschikt is voor in de bergen. Dit kan je vinden op het kaartje als je een zonnebril koopt. Voor een altijd mooie permanente make-up raad ik aan om jaarlijks een touch up behandeling te ondergaan.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoek ik samen met u de juiste kleur uit. Pas als alles volledig naar uw wens is, beginnen we met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Ik heb de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, kan ik u deskundig adviseren over welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avondmake-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Alvorens ik met de permanente make-up behandeling begin vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreek ik samen met u, uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn. Uiteraard geef ik u een verantwoord advies hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen. Aansluitend kan eventueel gelijk de behandeling plaatsvinden. U dient hiervoor wel een afspraak te maken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heb ik voor u een speciaal overzicht samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Ik neem vooraf aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geef u hierover uitleg.

Is het eindresultaat gelijk zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 50% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne- Arbeidsomstandigheden- en Milieu code (HAM-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Dit is streng gecontroleerd door de GGD en hebben mij een vergunning voor permanente make-up afgegeven. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagiste klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagiste ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of de contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Is permanente make-up hetzelfde als tattoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?

Tijdelijke tattoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid worden gezet. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft er een wazige vlek over.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling.

Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen:

  • Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim ervoor of erna.
  • Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up  met uw vakantieplannen.
  • UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.
  • De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten vanzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.