Sinds begin deze maand zijn we overgestapt op het nieuwe merk Monteil Paris. Dit is een hele bewuste keuze omdat ik graag resultaat gericht wil werken in de salon. De behandelingen die ik geef en de producten die je thuis gebruikt moeten wel doen wat ze zeggen en resultaat geven, het liefst zo snel mogelijk.

Ik ben hierbij niet zomaar over 1 nacht ijs gegaan. Ik ben al maanden bezig met deze voorbereidingen. Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over waar Monteil Paris voor staat en waarom ik deze keuze heb gemaakt.

Timeless Beauty met Germaine Monteil
Monteil Cosmetics staat voor cosmetica met hoge concentraties werkstoffen. Een klassiek merk met een lange historie, maar tegelijkertijd modern door biotechnologische innovaties en de nieuwe, strakke uitstraling. Het is een prachtig merk dat zich onderscheidt door effectiviteit en de zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Monteil bevindt zich in het midden tot hoge prijssegment, maar kan zich meten met de merken in het topsegment!

Historie
Aan de wieg van Monteil Paris stond de Franse modeontwerpster Germaine Monteil. Begin jaren dertig verhuisde zij samen met haar man naar Amerika. In 1936 introduceerde zij in het verlengde van haar modelabel haar eigen cosmetica- en parfummerk. Naast cosmeticaproducten ontwikkelde zij ook gezichtsbehandelingen. Haar visie was: “Schoonheid is geen geschenk, maar het geheel van natuurlijke uitstraling, persoonlijke stijl en vakkundige verzorging.” Door het succes van haar cosmeticalijn, die inmiddels 80 jaar bestaat, legde Germaine Monteil zich vanaf de jaren veertig volledig toe op het ontwikkelen van cosmetica.

Monteil combineerde als een van de eerste cosmeticamerken wetenschappelijke technologie met het gebruik van bioactieve werkstoffen. Germaine Monteil en haar man Guy Bjorkman waren in hun tijd echte pioniers. Zij liepen voorop in de ontwikkelingen binnen de cosmeticabranche. Zo hadden zij al snel gestabiliseerde vitaminen in hun producten, iets wat pas veel later gangbaar werd in cosmetica.

Kwaliteit
Dermatologen en chemici van het Wetenschappelijk en Cosmetologisch Instituut van Monteil dragen er zorg aan dat Monteil Cosmetics volgens de hoogste normen en laatste ontwikkelingen up to date blijft. Iedere Monteil huidverzorgingslijn bevat speciaal geselecteerde werkstoffen en biedt elk huidtype een individuele oplossing. Inmiddels is er een partnership gestart met biotechnologisch kennisinstituut Brain in Düsseldorf. Brain is koploper op het gebied van biotechnologie en het ontwikkelen van werkstoffen uit de natuur. Hierdoor kan Monteil Paris profiteren van de enorme kennis op het gebied van actieve werkstoffen. Brain staat garant voor wetenschappelijk onderbouwde claims en de absolute ‘state of the art’-technologie. Een betere kwaliteitswaarborg kun je op het gebied van cosmetica niet krijgen.

Veroudering
Ik was onlangs aanwezig tijdens de VIP-dag van Monteil Paris waarbij Internationaal trainster Sandra Lagier aanwezig was om dieper in te gaan op de producten. Waarom en vooral hoe verouderen wij? Dat is de vraag waar het om draait. Het is de uitdaging om met behulp van cosmetica deze processen een halt toe te roepen. Het verouderingsproces bestaat onder andere uit de volgende kenmerken: afbraak van collageen, afbraak van elastine en verminderde hydratatie. Met peptiden kunnen we de afbraak van collageen en elastine vertragen. Met hyaluronzuur kun je de vochtbalans van de huid herstellen. Vervolgens is het zaak deze balans te behouden en de huid goed te beschermen. Doel is om de huid van de juiste voeddingstoffen te voorzien zodat alle huidfuncties in stand blijven en voorkomen dat externe factoren zoals de zon, schade kunnen aanrichten. Dus wat hebben we nodig: peptides, voeding, vitamines en vetten. Met enzymatische peelings kunnen we beschadigingen herstellen en huidverkleuringen tegengaan.

Monteil Cosmetics is geschikt voor alle leeftijden en bestaat uit verschillende lijnen die zijn afgestemd op de verschillende huidtoestanden. Met onder meer de lijn Hydro Cell om de vochtbalans te herstellen, Synic voor de eerste tekenen van huidveroudering, Acti-Vita voor de 45-plus huid die extra voeding en bescherming nodig heeft, Perlance Blanc Pur voor de huid met pigmentverkleuringen, Ice Super Sensitive voor de overgevoelige huid, om maar een kleine greep uit het assortiment aan te halen. Daarnaast zijn er verschillende lichaamsproducten, specifieke probleemoplossers (Solutions) en uiteraard aparte cabinebehandelingen.

Uitstraling
Recent heeft het merk een restyling ondergaan. Het symbool van Monteil Cosmetics is nog steeds de sfinx, hoedster van schoonheid. Er zijn in samenwerking met Brain diverse nieuwe hoogwaardige producten ontwikkeld. Het merk is uitgebreid en de uitstraling is vernieuwd en gemoderniseerd. Nou je ziet ik ben er aardig enthousiast over geworden en ik hoop jij ook. In de toekomst kun je dus de nieuwste behandelingen ondergaan met de nieuwe producten van Monteil Paris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap