Wanneer je iets hoort of leest over dag- en nachtcrèmes gaat het er altijd over dat het goed is voor je huid. Maar waarom eigenlijk? Welke voordelen heeft het gebruikt van de dag- en nachtcrème? Wat doet het met je huid? En wat is het verschil tussen de crèmes? Waarom is een nachtcreme noodzakelijk?

Dagcrème
Voor ieder huidtype zijn er dagcrèmes waarvan de ingrediënten en werkzaamheid afgestemd zijn op de specifieke behoefte van die huid. Een goede dagcrème bevat een UVA/UVB bescherming van minimaal SPF 15. Speciaal voor de oudere huid zijn er crèmes die reageren op drie tekenen van huidveroudering: rimpels, het slapper worden van de huid en verlies van de stralende teint.

Hoe werkt een dagcrème?
Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die onze huid schade toe kunnen brengen. Een goede dagcrème beschermt onze huid tegen deze dagelijkse bedreigende factoren. Daarnaast helpt het om huidproblemen aan te pakken.

Waarom is een nachtcreme noodzakelijk?
Het biologische ritme van de huid is ‘s nachts anders dan overdag. De huid kan dan ook ‘s nachts sneller herstellen. Daarom zijn nachtcrèmes voedend, herstellend en vooral hydraterend. Natuurlijk zijn er ook hydraterende dagcrèmes, maar het verschil tussen de dag- en nachtcrème zit in de ingrediënten, samenstelling en werking.

Hoe werkt een nachtcrème?
Een nachtcrème beschermt de veerkracht van het huidweefsel door het ondersteunen van de productie van elastine en collageen. Onze huidcellen vernieuwen ‘s nachts en juist op dat moment kunnen nachtcrèmes de vernieuwing ondersteunen. Een nachtcreme is dus echt noodzakelijk.

Gezichtscrème weetjes

Een gezichtscrème gaat huidveroudering tegen
Helaas kan geen enkele crème ervoor zorgen dat de huid niet ouder wordt. Wat de crèmes van Osaìne wel Nachtcreme noodzakelijkdoen is de uiterlijke verschijnselen minimaliseren. De SeaStem lijn zorgt voor de natuurlijke aanmaak van collageen die ervoor zorgt dat rimpels minder diep zijn. Rimpels komen vaak door een gebrek aan vocht in de huid. De crèmes van Osaìne hydrateren de huid zo sterk dat het vochtgehalte weer in balans komt en rimpels vervagen of zelfs verdwijnen.

Is het gebruik van een aparte dag- en nachtcrème het beste?
Overdag een dagcrème gebruiken en slapen met een nachtcrème. Is dat nou echt nodig? Het antwoord daarop is: ja! Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. ‘s Avonds heeft de huid een andere soort verzorging nodig.
‘s Nachts delen de huidcellen zich tweemaa zo snel. Wanneer zij de extra verzorging en bestanddelen krijgen via een crème, verloopt de deling van het celproces beter. Daarom is de nachtcrème vaak van een dikkere, vettere substantie. Een nachtcrème is dus noodzakelijk.

Ik gebruik altijd dezelfde crème omdat dit goed is voor mijn huid
Je huid blijft niet altijd hetzelfde. Zelfs in een ander seizoen kan je huid anders reageren. Pas je crème aan aan je huid. Vooral in de winter heeft je huid andere behoeften dan in de zomer. In de winter bescherm je je huid tegen wind en koude en in de zomer bescherm je haar tegen de zon en dehydratatie.

Voeding op Celniveau
De aanwezigheid van zeewater en algen in al onze crèmes werkt als een transporteur van ingrediënten helemaal tot in de cel! Mooie cellen zorgen voor stevigheid en een stralend uiterlijk.

Gezichtsoefeningen

Nachtcreme noodzakelijkHet gezicht dient te worden beschermd tegen de tekenen van ouderdom of schadelijke stoffen in het milieu. Dit kan je natuurlijk al een groot deel verhelpen met crèmes. Wat nog meer heel erg gezond is voor je gezicht zijn speciale gezichtsoefeningen. Het is een praktische methode om zorg te dragen voor het gezicht en het is ook makkelijk thuis te doen in slechts 10 minuten per dag. Het zichtbare resultaat kan een tijdje duren maar uiteindelijk is dit het allemaal waard!

Oefening 1:
Deze oefening heeft effect op de meeste spieren van het gezicht en de hals. De huid onder de ogen wordt strak getrokken en de kin, mond en hals -spieren worden getraind.
Trek de mond zo ver mogelijk naar links en daarna zo ver mogelijk naar rechts. Doe dit 25 keer naar links en 25 keer naar rechts.

Oefening 2:
Deze oefening heeft effect op de rimpeltjes rond de mond.
Vorm de mond tot een kleine O. Doe wel de lippen over de tanden. En daarna vorm je de mond tot een grote A. Doe dit 30 maal.

Oefening 3:
Deze oefening heeft effect op het voorhoofd, rimpels en de oogleden.
Open de ogen zo ver mogelijk, waarbij het voorhoofd wordt opgetrokken en ga meteen weer naar de normale stand. Verbaasd kijken en weer normaal. Doe dit 30 keer.

Oefening 4:
Voor de onderkin en de halsspieren.
Steek de tong zo ver mogelijk naar voren uit de mond. Doe dit 10 keer.

Aanbieding

Korting op diverse duo’s dag- en nachtcrèmes!

Renewing Day Cream en Rebuilding Night Cream van € 142,30 voor € 99,-Nachtcreme noodzakelijk
Idraplancton en Nutriplancton van € 76,- voor € 57,50
Aosapearl en Aosaplus van € 128,40 voor € 92,50
Floragine 24 en Nutriplancton van € 79,40 voor € 57,50
Lamimat en Lamicontrol van € 92,90 voor € 57,50
Floragine 24 en Aosaplus van € 98,- voor € 79,-

Actie

Voordeelset dag- en nachtcrème

Nu met waanzinnig veel korting!

Geldig van 6 januari t/m 20 februari 2014

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer