Serums, wasgels, concealers en toners: het aanbod is groot en groeit ieder seizoen. Maar hoe gebruik je al deze producten? En is het nodig een masker te gebruiken? En waarom zit er een spateltje bij de crème? Ik zet een aantal veel voorkomende vragen op een rij.

Moet ik een serum in plaats van een dagcrème gebruiken?
Nee, een serum is een intensief verzorgingsproduct dat tijdelijk – als een soort kuur – aan het verzorgingsprogramma wordt toegevoegd. Een serum is dun en tamelijk vloeibaar, maar bijzonder geconcentreerd, zodat de werking zeer krachtig en diepgaand is. Het wordt aangebracht op een gereinigde huid, ónder de normale dagelijkse verzorging. Behalve de eigen specifieke werking (bijvoorbeeld liftend, blekend, hydraterend), zorgt een serum ervoor dat de effectiviteit van de crème die daarna wordt gebruikt, tot wel 80% kan toenemen.

Hoe gebruik ik een concealer?
Een concealer verhult donkere kringen rond de ogen, gesprongen adertjes, kleine littekens en puistjes. Gebruik voor grotere oppervlakten, zoals rond de ogen, een vloeibare concealer. Voor kleine oneffenheden zijn er concealers in stickvorm. Concealer wordt aangebracht over de dagcrème en ónder de foundation.

Wat doet een highlighter?
Een highlighter is een multifunctioneel make-upproduct. Het kan in vloeibare vorm dienst doen als een concealer (zie boven), maar het bestaat ook in poedervorm, bedoeld om delen van het gezicht uit te lichten. Highlighter wordt ook gebruikt om de oogleden vorm te geven. Voor een open blik kan de highlighter vlak onder de wenkbrauwen worden aangebracht. Mensen met diepliggende ogen of enigszins overhangende oogleden, lichten hun ogen op door highlighter op het bewegende ooglid aan te brengen. Belangrijk om te onthouden: lichte kleuren halen naar voren (jukbeenderen, oogleden), terwijl donkere tinten terugvallen.

Waarom zit er bij veel crèmes een spateltje?
Om een crème bacterievrij te houden, is het beter deze met een spateltje uit de pot te halen, dan er steeds met een vinger doorheen te gaan. Breng de crème met het spateltje aan op de huid en werk hem met de vingers uit (dat geldt ook voor concealer!). Reinig het spateltje na gebruik met warm water en een beetje zeep en maak het droog met een tissue.

Waarom heb ik een dag- én een nachtcrème nodig?
Overdag moet de huid worden beschermd tegen invloeden van buitenaf (UV-stralen, vrije radicalen). ’s Nachts moet ze worden gevoed: de huid neemt voedingsstoffen vooral op in slaaptoestand. Dus ook al bevatten dag- en nachtcrème uit één verzorgingslijn een aantal dezelfde werkstoffen: ze hebben een andere functie en intensiteit. Samengevat: dagcrème is beschermend en nachtcrème is voedend.

Moet ik mijn huid ook reinigen als ik geen make-up heb gebruikt?
Ja, de huid moet iedere ochtend en avond gereinigd worden. Afvalstoffen, dode huidcellen, schilfertjes, talg en vuil van buitenaf moeten grondig worden verwijderd. Een huid die niet of nauwelijks wordt gereinigd, wordt dof, vaal en verstopte poriën ontstaan. Ook een wekelijkse scrubbeurt is hiervoor een aanrader! Eerst reinigen, dan scrubben en vervolgens de dag- of nachtverzorging aanbrengen. Een goed gereinigde huid neemt maar liefs 50% méér op van een verzorgingsproduct dan een niet of niet goed gereinigde huid.

Is het nodig om een masker te gebruiken?
Een masker geeft een ‘boost’ aan de dagelijkse verzorgingsproducten. Kies wel een masker dat past bij de gebruikte crème (bijvoorbeeld hydraterend, anti-aging of verstevigend). Veel maskers kunnen meerdere malen per week worden gebruikt en ze versterken de werking van de normale verzorging. Om zo effectief mogelijk te kunnen werken, moet een masker worden aangebracht ná een exfoliërende scrubbeurt. Een masker tijdens het baden, heeft het allerbeste effect: de hoge luchtvochtigheid activeert de werking.

Heb jij ook een beautyprobleem of vraag over cosmetica producten? Neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Trakteer je handen & voeten op pure luxe

In de Hand & Foot collectie ontdek je de luxe texturen en bijzondere Aziatische...

Lees meer

Zo creëer je een spa @home

Onze planning staat vaak overvol en daarom is het belangrijk om af en toe...

Lees meer

Dit mag er niet ontbreken in jouw koffer!

Route du soleil: op zonvakantie, wintersport of naar de bergen? Deze Cenzaa musthaves zijn...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap