Stralend & gezond het hele jaar door

Uit gewoonte gebruiken we soms jaar in jaar uit dezelfde crème, of het nu zomer of winter is. We grijpen elke keer naar hetzelfde potje of dezelfde flacon. De huid heeft echter baat bij afwisseling en de crèmes die we gebruiken zullen op het seizoen en de vereisten van het moment moeten worden afgestemd.

Je huid en de winter

In de winter gaat de voorkeur uit naar vettere crèmes. Door langere blootstelling aan koude lucht, kan de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid, die voornamelijk uit water en vet bestaat, afnemen. Hierdoor droogt de huid uit. Vergelijk het maar met ons voedingspatroon. In de winter eten we over het algemeen vetter en zwaarder dan in de zomer.

Onze huid is gevoelig voor kou. Dat geldt vooral voor die zones die vaak aan de buitenlucht worden blootgesteld, zoals de gezichtshuid en de handen. Als reactie op de kou vernauwen de haarvaatjes. Als we later in een warme omgeving komen (bijvoorbeeld in huis, waar de verwarming brandt) dan kunnen de vaatjes weer snel uitzetten. Hierdoor krijg je het bekende ‘gloeieffect’ en de rode kleur. Op den duur kunnen de haarvaatjes hun elasticiteit verliezen en kunnen zich rode adertjes of rode vlekken (couperose) op de huid gaan aftekenen. Vooral de gevoelige huid heeft door de kou te lijden en moet in de herfst en winter goed beschermd worden. Dit geldt temeer als je al last hebt van couperose.

Je huid en de zon

Met de veranderende weersomstandigheden zou dan ook de gezichtscrème moeten veranderen. In de zomer zijn vooral lichte emulsies heel geschikt, die laten de huid ademen. In de warmte droogt je huid gemakkelijk uit. Hydraterende crèmes helpen het vochtgehalte op peil te houden. Vergeet verder niet je huid blijvend tegen de zon te beschermen. Iedereen weet inmiddels dat teveel UV-straling de huidcellen beschadigd.

Weg met stress

Stress is slecht voor onze huid. Onze emoties en de manier waarop wij reageren op alledaagse situaties hebben een krachtig effect op de algemene gezondheid en op die van onze huid. Stress kan huidproblemen verergeren en een trigger zijn voor rosacea, psoriasis en eczeem. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat stress toeneemt… dus weg met die stress!

Je huid en dieet

Vaak zien we in de eerste maanden van het jaar dat velen van ons op dieet gaan. Dit heeft een grote impact op onze huid. Laat een adviesplan opstellen bij Nancy, onze Cenzaa Huidexpert om vervelende huidproblemen voor te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Trakteer je handen & voeten op pure luxe

In de Hand & Foot collectie ontdek je de luxe texturen en bijzondere Aziatische...

Lees meer

Zo creëer je een spa @home

Onze planning staat vaak overvol en daarom is het belangrijk om af en toe...

Lees meer

Dit mag er niet ontbreken in jouw koffer!

Route du soleil: op zonvakantie, wintersport of naar de bergen? Deze Cenzaa musthaves zijn...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap