Er wordt al snel gedacht dat je met de haaraandoening Alopecia prima kunt leven, dus dat het daarom minder erg is. Het wordt vaak door artsen en psychologen onderschat hoe mensen zich voelen. Mijn ervaring is dat zodra je omgeving weet wat je hebt, men heel begripvol reageert.

Als permanente make-up specialist zie ik veel klanten met alopecia en zie ik wat een impact deze ziekte op je leven kan hebben.

 

“Omdat je er prima oud mee kunt worden wordt er snel gedacht dat het minder erg is.”
Het wordt vaak onderschat hoe mensen met deze aandoening zich voelen. Omdat je er prima oud mee kunt worden wordt er snel gedacht dat het minder erg is. Helaas is de realiteit dat een grote groep te kampen heeft met depressieve gevoelens of een verminderend zelfvertrouwen.

“Ik als PMU-specialist kan ervoor zorgen dat mensen die jarenlang zonder wenkbrauwen of wimpers rond hebben gelopen weer gezichtsuitdrukking krijgen.”
Gelukkig is er steeds meer deskundigheid met betrekking tot het draaglijk maken van deze ziekte. Ik als PMU-specialist kan ervoor zorgen dat mensen die jarenlang zonder wenkbrauwen of wimpers rond hebben gelopen weer gezichtsuitdrukking krijgen.

“Door kennis en expertise stel ik iemand al op zijn gemak.”
Het is belangrijk dat een klant zich op zijn gemak voelt. Zo hebben ze de keuze om tijdens een behandeling het haarstuk op te houden dan wel af te doen. Belangrijk is ook dat een PMU-specialist kennis van zaken heeft. Hoe reageert de huid op de behandeling? Wat is een geschikte kleur? Dat zijn toch wel belangrijke zaken. Ook mannen kunnen bij Alopecia terecht bij een PMU-specialist. Ik heb me bekwaamd in de mannenwenkbrauw door goed naar mannenwenkbrauwen te kijken, te tekenen en te oefenen op bijvoorbeeld varkenshuid. Het moet vooral niet te netjes zijn.

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap