Permanente make-up kan een gezicht meer expressie geven en het er harmonieuzer en verzorgder uit laten zien. De meest voorkomende behandelingen met permanente make-up betreffen de wenkbrauwen en de ogen (eyeliner). Ook de lippen kunnen met permanente make-up behandeld worden.

Wanneer u voor het eerst komt voor een behandeling, is het van belang dat u een goede voorlichting krijgt over de mogelijke risico’s en complicaties van de behandeling. Samen met u neem ik het toestemmingsformulier door en controleer of u alle informatie goed begrepen heeft.

Alleen als de u of uw wettelijke vertegenwoordiger, het toestemmingsformulier heeft ondertekend, kan de cosmetische tatoeage of permanente make-up worden aangebracht. U krijgt na afloop van de behandeling mondelinge en schriftelijke instructie mee over het verzorgen van de tatoeage of permanente make-up. Het is belangrijk dat de instructies nauwkeurig worden opgevolgd.

 

 

Analyse
Gevoel voor vorm en kleur hebben is zeker een vereiste bij permanente make-up. De behandeling begint met een analyse van het gezicht. Ik bekijk het gezicht van de cliënt in een spiegel, op deze manier vallen onvolkomenheden beter op. Bij de analyse komen de volgende zaken aan de orde: de vorm van het gezicht (ovaal, vierkant, driehoekig etc.), de symmetrie van de twee gezichtshelften, de vorm van de wenkbrauwen (dun, recht etc.), het type van de lippen (dun, dik), de overheersende kleur in het gezicht (roze, bleek, geel, bruin) en de kleur van de haren (natuurlijk en geverfd) en de ogen. Ik maak altijd vooraf en tijdens de behandeling foto’s, zodat het resultaat goed gevolgd kan worden.

Wenkbrauwen
De wenkbrauwboog vormt een belangrijk onderdeel van het gezicht. Wenkbrauwen drukken emoties uit. Wanneer men de vorm of dikte van de wenkbrauwen wijzigt, verandert daarmee het gezicht. Als de verandering van de wenkbrauw op de juiste manier wordt uitgevoerd, verbeterd men de vorm van het hele gezicht. Bij het pigmenteren van de wenkbrauwen maak ik eerst een foto van u, met de wenkbrauwen zoals deze door u worden getekend. Daarna wordt er een foto gemaakt zonder getekende wenkbrauwen. Nu kan ik de gezichtsvorm goed bestuderen. Vervolgens wordt in samenspraak met u de nieuwe wenkbrauwvorm bepaald. Die vorm moet in ieder geval anatomisch verantwoord zijn. Het kan zijn dat u iets wil waarvan ik denk dat u daar later spijt van krijgt. Dan doe ik het niet, omdat dit op den duur tegen mij kan werken. Opwaartse lijnen laten het gezicht jonger lijken, daar hou ik rekening mee. Verder is de dikte van de wenkbrauw heel bepalend. Ik kan beter iets te smal werken en dat later nog eens bijwerken dan te brede wenkbrauwen maken. Het mooiste en meest natuurlijke is om de wenkbrauwen haartje voor haartje te pigmenteren.

Kleurwenkbrauwen
Nadat de vorm van de wenkbrauw is bepaald, stel ik de gewenste kleur vast. Daarbij moet gelet worden op de kleur van de haren, de ogen en de huid. Ik gebruik geen zwarte kleuren voor wenkbrauwen, ze geven het gezicht al snel een harde uitdrukking. Bij het werken met bruine kleuren is het heel belangrijk dat de kleur bij het vervagen niet te rood opkleurt. Door iets meer geel toe te voegen, kan ik dat voorkomen. U moet weten dat de kleurintensiteit nog zeker met de helft afneemt. Pas na een week is de kleur blijvend.

Ogen
Bij het pigmenteren van de ogen ga ik net zo te werk als bij de wenkbrauwen. Na het maken van de foto’s wordt de vorm van de ogen bepaald. Heeft u amandelvormige ogen, dan hoeft alleen de natuurlijke wimperimplant te worden gevolgd. Heeft de cliënt ronde ogen, dan pigmenteer ik vanaf het midden van de bovenlijn een bredere rand, die eventueel iets verder van de ooghoek eindigt om het oog optisch iets te verlengen. Bij bolle, uitpuilende ogen kan de lijn over het gehele bovenooglid wat breder worden gemaakt, eventueel met een kleine uitloop. Bij kleine, diepliggende ogen pigmenteer ik een zo fijn mogelijke lijn precies langs de wimperimplant. Bij ogen met neerwaartse hoeken kan ik mooi resultaat bereiken door na het midden van het oog de bovenrand iets dikker te maken en iets omhoog te laten eindigen. Het mooiste resultaat bij overhangende oogleden krijg ik door net als bij diepliggende ogen een heel fijn lijntje bijna in de wimperrand te pigmenteren. Sommige klanten willen een vorm die niet bij hun oog- of gezichtsvorm past. Daar praat ik met u over en benadruk dat het resultaat een paar jaar zichtbaar zal zijn.

Kleur
Nadat de vorm is bepaald, kies ik de kleur van de pigmentatie. Het mooiste resultaat krijg je met de kleuren zwart, bruin of grijs (meestal de natuurlijke kleur van de wimpers). Met pmu wek je de indruk dat u een vollere wimperimplant heeft. Bij de kleurkeuze let ik op de haarkleur, de kleur van de huid en die van de iris. Het geheel moet harmonisch zijn. Heeft iemand een warme huidskleur (gelige ondertoon), dan kies ik over het algemeen voor warme kleuren. Heeft de huid een koele ondertoon, dan kies ik over het algemeen voor koele kleuren. Wanneer u kiest voor zwart, kan ik daar een paar druppels donkerbruin aan toevoegen zodat het zwart later niet blauwig kan opkleuren.

Nabehandeling
U mag de eerste week na de behandeling niet in de zon zitten of onder de zonnebank gaan of naar de sauna. U mag geen wenkbrauwpotlood, oogpotlood of mascara gebruiken en alleen met een schoon wattenstaafje de nabehandelingscrème aanbrengen. Het behandelde gebied mag niet met de handen worden aangeraakt, anders is er kans op infecties. Na een paar dagen kunnen schilfertjes ontstaan, deze mag u niet afpulken omdat dan de pigmenten uit de huid kunnen verdwijnen. Ik vertel dat bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pus, wondvocht) altijd de huisarts moet worden geraadpleegd. Het kan voorkomen dat iemand tijdens of na het aanbrengen van de cosmetische tatoeage of permanente make-up misselijk wordt en/ of dreigt flauw te vallen. Dit komt gelukkig zelden voor!

Alopecia Areata
Het pigmenteren van de ogen en wenkbrauwen bij mensen met haaruitval (alopecia areata), kan heel dankbaar zijn. Omdat er geen wimperrand aanwezig is, is het wel moeilijker om de natuurlijke vorm van de ooglijn te bepalen.

 

 

 

De lippen
Ook bij de lippen zijn met permanente make-up mooie resultaten te behalen, vooral voor mensen met een asymmetrische liplijn, te dunne of te brede lippen en bij mensen met een schisis. Het pigmenteren van de lippen is niet moeilijker dan de wenkbrauwen of de ogen, en het is voor u ook niet pijnlijker. Net als bij de wenkbrauwen en de ogen moet er bij pigmentatie van de lippen vooraf een foto worden gemaakt, mét en zonder make-up. Vervolgens moet de mondvorm goed worden bekeken. Als de mond een gelijke vorm heeft en u bent tevreden met de natuurlijke vorm, dan wordt de buitenste lijn van de lippenhuid gevolgd. Is de vorm niet gelijk, dan kan ik deze proberen te corrigeren. Ik pigmenteer echter nooit buiten de liplijn, dat blijf je zien. Wanneer bijvoorbeeld de rechterkant van de bovenlip hoger is (of lijkt) dan de linkerkant, dan pigmenteer ik de rechterkant iets lager op de natuurlijke liplijn. Een minimale verandering levert al een mooi resultaat op. Sommige mensen willen bredere lippen, dan pigmenteer ik op het buitenste randje van de liplijn.

Kleur 
Ik bepaal samen met u de gewenste kleur van de lippen. Ik kijk goed of de lippen een koele of warme ondertoon hebben. Sommige lippen hebben een blauwige, andere een oranjeachtige ondertoon. Het is het meest natuurlijk om zoveel mogelijk de kleur te kiezen die de lippen van zichzelf hebben. Heel belangrijk is om u vooraf te vragen of u een koortslip heeft gehad. Zo ja, dan moet u vijf dagen voor de behandeling de lippen dagelijks behandelen met koortslipcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap