Hoe kun je collageen aanmaak stimuleren?

Naarmate we ouder worden loopt onze aanmaak van collageen terug. Collageen wordt enerzijds in het lichaam opgebouwd en ontwikkeld, maar anderzijds gedegenereerd en afgebroken. Twee factoren dus die veroudering zichtbaar maken.

Collageen vezels hebben een steunende functie van de huid. Door gebruik van oplosbaar collageen dringen we de veroudering terug en kunnen we de collageen aanmaak stimuleren.

SeaStem Strengthening Face Mask die de collageen aanmaak stimuleren

Dit masker werkt dan ook vochtvasthoudend, verstevigend en regenererend. Het is een product met 95% marine collageen, een stof die overeenkomt met het met het menselijk collageen. Het masker is geschikt voor ieder huidtype, werkt vanaf de eerste behandeling en zal dagenlang doorwerken.

Aan te bevelen als volgt:

– Na regelmatig zonnebaden.
– Boven 40 jaar als wekelijkse verzorging of als extra masker in de behandeling.
– Preventief vanaf 25 jaar.

Wat doet het masker concreet?

Anti-Ageing 
Collageen aanmaak stimuleert. Stimuleert de eigen collageen aanmaak en maakt het elastischer.
Voorkomt en vervangt fijne lijnen en rimpels.
Vertraagt het verouderingsproces van de huid.

Huidverzorging

Versnelt de huidvernieuwing en het genezen van (schaaf)wonden.
Hydrateert en revitaliseert de huid.
Zorgt voor een zachte en soepele huid.

Advies voor een egale en bruine huid

Veel vrouwen stralen graag in een mooie, gezonde en egale bruine huid. Het kost echter moeite om dit te krijgen. Vaak denken we dat we zodra er weer Collageen aanmaak stimulereneen warme dag is, we meteen uren in de zon moeten liggen om zo snel mogelijk bruin te worden. Niets is minder waar! Door geleidelijk aan bruin te worden, bescherm je de huid en blijf je langer bruin. De eerste dagen is enkele minuten blootstelling aan de zon voldoende, geleidelijk aan kun je dit verlengen. Zo kan melatonine in je huid vrij komen. Melatonine zorgt voor de verkleuring van je huid maar het heeft een aantal dagen nodig om boven de huid te komen.

Voordat je de huid blootstelt aan de zon is het van belang goed te scrubben. Je verwijdert de dode huidcellen, waardoor je de gouden tint die je opdoet, mooi egaal wordt. Maar dat niet alleen.
Scrubben is ook een kwestie van beschermen. Door goed te scrubben – met de Corail Scrub – stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. De huid krijgt meer weerstand en is beter beschermd tegen de schadelijke invloed van de zon. Scrub je huid niet vlak voordat je in de zon gaat, maar een dag of paar dagen van te voren. Scrub nooit direct na het zonnen, de huid is dan teer en te gevoelig.

Eet voor je de zon in gaat

Veel wortels en tomaten eten voor je gaat zonnen. In wortels en tomaten zit namelijk caroteen, dit is een stofje wat ook in je lichaam zit en helpt je huid een bruinere kleur te krijgen.

Goed smeren = een mooie kleur

Het is verstandig om jezelf altijd goed in te smeren met de juiste factor voor jouw huidtype. Investeer ook in een goede aftersun, deze zorgt voor een mooie egale langdurige kleur. Bovendien zul je minder snel gaan vervellen wanneer je regelmatig jezelf hiermee insmeert omdat aftersun een verkoelende en herstellende werking heeft.

Verkoelingstips

Collageen aanmaak stimulerenIn zowel het eigen land als in het buitenland kun je te maken krijgen met extreme hitte. Het is dan handig om te weten hoe je jouw lichaamstemperatuur onder controle kunt houden want een zonnesteek of uitdroging ligt op de loer. Hieronder vind je een aantal tips:

Verkoelingstip 1: eet voldoende fruit
Je lichaam koelt af door te transpireren. Hiermee wordt de hitte uit je lichaam gedreven. Tijdens het zweten verlies je het nodige vocht, maar ook elektrolyten (zouten) die aangevuld moeten worden. Gelukkig bestaan er genoeg fruitsoorten die dit vocht- en zouttekort kunnen aanvullen. De beste vrucht hiervoor is de watermeloen. Maar ook de suikermeloen, appels, mango, bananen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen zijn uitermate geschikt als afkoelvoedsel.

Verkoelingstip 2: drink kruiden thee i.p.v. ijskoud water
In de hitte ben je al snel geneigd water met ijsklontjes te drinken. Dit geeft echter alleen maar een averechts effect. Het ijskoude water laat je lichaamstemperatuur tijdelijk dalen. Dit wordt waargenomen door de thermostaaat in je hersenstam. De thermostaat zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur weer gaat stijgen, met als gevolg dat je het extra warm krijgt. Door lauwwarme (kruiden)thee te drinken gebeurt het tegenovergestelde. De hitte van de thee zorgt voor een tijdelijke verhoging van je lichaamstemperatuur. Daar reageert je lichaam op door snel je thermostaat lager te zetten.

Verkoelingstip 3: deel de dag in volgens het tropenrooster
In echt warme landen kan het helpen om je dagindeling aan te passen aan de hitte. Sta dus vroeger op om de ergste hitte te vermijden. Probeer tussen 12:00 en 16:00 weinig te ondernemen. Ga dan bijvoorbeeld lekker aan het strand liggen of hou een siësta.

Osaìne Zomerset

Binnen SeaStem hebben we het Strengthening Face Mask. Dit kant en klare masker, levert niet alleen alle plussen van een collageen vlies, maar bevat extra ingrediënten zoals plantaardige stamcellen uit Zeevenkel, collageen en algenextracten. Hiermee krijgt niet alleen het bindweefsel een oppepper maar ook de cellen in de huid. Iedereen begrijpt dat dit masker niet kan ontbreken in een zomerset. De aanwezigheid van stamcellen stimuleert de huid optimaal om te gaan/blijven functioneren. Het masker hydrateert de huid zichtbaar voor dagen en geeft zo een zachtere en gladdere huid.

De Aosaplus is een intensieve voedende en tonificerende crème voor gezicht en hals, die speciaal voor een rijpere huid is gecreëerd. Na het reinigen van de huid aanbrengen op het gezicht en de hals.

Deze lichaamsgel scrub bevat amandelpitjes voor een zuivere, gladde, frisse en gereinigde huid en heeft een zeer verfrissende werking. Masseer het product op een gereinigde huid, met langzame en ronddraaiende bewegingen totdat het gewenste, gladde resultaat is bereikt.

Floragine is een 24 uur werkende emulsie die de huid sterk hydrateert en normaliseert, waarna deze soepel en zacht aanvoelt. Na het reinigen van de huid aanbrengen op het gezicht en de hals.

Actie

Rijpere huid set t.w.v. € 54,05 of
Normaal/vochtarme huid set t.w.v. € 48,35

Nu voor € 19,50 per set!

Geldig van 16 juni t/m 25 augustus 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap