Dit is denk ik wel de meest gestelde vraag die ik als permanente make up specialist krijg. Is permanente make up pijnlijk?

Mijn ervaring heeft geleerd dat dit over het algemeen heel erg mee valt. Zeker omdat er mogelijkheden zijn om dit te verdoven. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw huisarts een recept voor Emla crème vragen. Dit is een verdovende crème die u eventueel thuis al kan aanbrengen. Lees voor gebruik wel goed de bijsluiter.

Wat is het pijnlijkste?
Wat het pijnlijkste is, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Dat ligt ook aan je eigen pijngrens. Ik zeg altijd: een bevalling is pijnlijker.
Persoonlijk vond ik de lippen het pijnlijkste, dit is namelijk toch een erogene zone, met heel veel zenuwen. De wenkbrauwen vond ik het minst pijnlijk. De ogen valt over het algemeen mee. Meestal zijn de ogen vooral een eng idee, in plaats van dat het echt pijn doet. Maar het punt blijft natuurlijk, over pijn valt niet te twisten.

Is er een soort na-pijn?
Nee er is geen na-pijn. Wel voel je natuurlijk dat er iets is gebeurd. De huid kan schrijnend of brandend aanvoelen. Je kan het vergelijken met een schaafwond. De nabehandelingscrème die u mee krijgt werkt iets verzachtend. Bij de lippen is het fijn dat je deze regelmatig insmeert. Je lippen blijven dan lekker zacht aanvoelen.

Mag ik een pijnstiller nemen voor de behandeling?
Als u dat wilt, mag het. Gebruik echter geen aspirine, dit verdunt het bloed. Maar paracetamol mag wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap