Het aanbrengen van een semi permanente blusher is voor iemand die van nature erg bleek is, een uitkomst. Een vaal of bleek gezicht kan net dat beetje kleur krijgen dat een persoon weer een sterkere uitstraling geeft. Een blusher op of net onder de jukbeenderen accentueert het gezicht. Voor een persoon die koele kleuren kan dragen is een roze kleur aan te bevelen en voor een type met een warme uitstraling is een oranje tint geschikter. In tegenstelling tot de andere permanente make up behandelingen wordt voor de blusher het pigment met een wattenstaafje in een dikke laag rechtstreeks op een gereinigde huid aangebracht. Hierna kan de behandeling beginnen, die gemiddeld een halfuur duurt.

Behandeling
Het aanbrengen van een blusher kan met het PMU apparaat of handmatig worden uitgevoerd. Voor de handmatige methode zijn er 2 manieren. De eerste is de paddeltechniek. De paddel is voorzien van een borsteltje met 7 naaldjes. De dikte kan vergeleken worden met een 3 of 5 punts naald zoals we die kennen voor het pigmenteren van de wenkbrauwen of eyeliners. Doordat de naaldjes op een bepaalde afstand van elkaar verspreid staan, word een mooi blush effect verkregen. Met soepele bewegingen klop ik het vooraf op de huid aangebrachte pigment in de huid. Het overtollige pigment wordt met een watje verwijderd. Hoewel het voor alle permanente make up behandelingen belangrijk is om de symmetrie goed in de gaten te houden, geld dat zeker bij zulke grote oppervlaktes als de wangen. De tweede handmatige techniek is de methode met de applicator. Deze is voorzien van 21 of 36 naaldjes. De applicator wordt op de huid gezet en functioneert als een stempel. Deze methode is voor de gevoelige dunne huid meer geschikt dan de hierboven beschreven paddel. Gebruik ik het permanente make up apparaat om de behandeling uit te voeren, dan zijn 9 of 11 punts naalden nodig om een mooie blusher te krijgen.

Juiste techniek
Bij een blush is zeker de juiste techniek nodig om een egaal en mooi resultaat te krijgen. Het pigment moet als het ware in de huid geponst worden. De handmatige methode heeft misschien de voorkeur om dit resultaat te bereiken. Maar een ervaren PMU specialist, zoals ik, zal echter met het permanente make up apparaat hetzelfde effect bereiken. Dezelfde methode wordt gebruikt voor het invullen van grotere littekens. Bij het aanbrengen van blusher hanteert men de volgende richtlijnen met betrekking tot de houdbaarheid.
Voorkomen moet worden dat een blusher langer dan 5 jaar in de huid aanwezig blijft. Daarom worden er ook voor deze behandeling speciale pigmenten gebruikt. Na een 5 tal jaren kun je in een gezicht altijd een zichtbare verandering zien. Het gezicht is ouder geworden en naarmate de leeftijd vordert, komen er meer rimpeltjes bij. De aangebrachte pigment stoffen die dan nog in de huid aanwezig zijn kunnen ongewenste streepjes in het gelaat zichtbaar maken. Vandaar het gebruik van pigmenten die sneller verdwijnen.
De normale procedure gaat als volgt;
In de begin fase behandelen we 2 of 3 keer. Na 1 jaar wordt de permanente make up lichter. Aangeraden wordt om een keer in de 2 jaar de blusher te laten bijwerken. Zo ‘groeit’ de blusher mee met de klant. De roodheid die tijdens een behandeling is opgetreden trekt binnen een half uur weg. de afstoot van ongeveer de helft van het pigment neemt slechts 2 dagen in beslag. Na ongeveer 6 weken volgt de nabehandeling. De voor en na zorg zijn te vergelijken met het pigmenteren van de wenkbrauwen, eyeliners of een lipcontour.

Hygiëne
Voor iedere klant gebruik ik nieuwe naalden en nieuwe aanvullende materialen zoals cups om het pigment in te doen tijdens de behandeling. Voor de blusher attributen geldt hetzelfde principe. Een setje met een nieuwe applicator en het voor dit doel iets grotere bakje voor het bewaren van het pigment, zijn eerste vereiste om hygiënisch en verantwoord te werken.

 

 

 

Contra – indicaties
Helaas is het aanbrengen van een blusher niet geschikt voor cliënten met couperose of een zeer grove huid. Vanwege het risico op pigmentvlekken komen donkere huiden of huiden met veel pigment ook niet in aanmerking voor deze behandeling.

Waarschuwing
Op de door de klant te ondertekenen verklaring moet duidelijk omschreven staan, dat er op de plek waar de blusher word aangebracht geen laserbehandeling mag plaatsvinden. De witte kleur van het bestanddeel titaniumdioxide kan door de laserbehandeling zwart worden. Bij het intake gesprek moet duidelijk gemaakt worden dat een blusher, aangebracht met permanente make – up, een kortere houdbaarheid heeft dan die van wenkbrauwen, eyeliners en lipliner. De celvernieuwing in het gezicht die door crèmes nog geactiveerd wordt is mede verantwoordelijk voor de relatief korte tijd dat de pigmenten in de huid blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente. Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging. Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap