Interview met Nancy Peter, de permanente make-up specialist van Limburg

NancyNancy Peter van Nancy’s BeautySalon te Vlodrop is sinds 2008 een expert in het zetten van Permanente Make-up. Zij is slechts 1 van de 75 daadwerkelijk gediplomeerde permanente make-up specialisten van Nederland, en 1 van de 8 in Limburg. Terecht iets om trots op te zijn dus. Nancy vertelt graag meer over permanente make-up.

1. Doet het pijn?
Deze vraag stellen klanten vaak als ze voor de eerste keer komen, maar ik kan ze geruststellen. Permanente make up doet in principe geen pijn. Je voelt hooguit een beetje krassen op je huid. Dat komt omdat de kleurpigmenten in de bovenste huidlaag worden gezet, op 0,3 mm diepte. Dat is de bovenste laag van de dermis. In tegenstelling tot tatoeage, dat wel pijn doet, kom ik dus niet in de onderhuid. Kleuren die je in de onderhuid aanbrengt, blijf je voor altijd zien. Kleurpigmenten die minder diep worden aangebracht, groeien na verloop van tijd naar boven en vervagen. De pijn belevenis van de klant hangt af van een aantal factoren, zoals iemands pijngrens, de vaardigheden van de behandelaar en het apparaat. Ook is het soort naald dat je gebruikt een punt. Een 1 punts naald gaat dieper in de huid dan een 3 of 5 punts naald. Daarom gebruik ik een 1 puntsnaald ook nooit op de gevoelige huid rond de ogen omdat dat te pijnlijk is. Wanneer een klant angstig of verkrampt op de stoel ligt, zal hij ook eerder pijn ervaren dan wanneer hij ontspannen is. Klanten die moeite hebben om te ontspannen adviseer ik altijd zich te concentreren op de buikademhaling.

2. Hoe vaak moet een klant terugkomen voor een goed resultaat?Het zetten van een eyeliner
Wij bieden klanten de mogelijkheid om binnen een bepaalde periode 2 tot 3 x terug te komen om het resultaat te optimaliseren. We leggen de klant tijdens het intake gesprek altijd uit dat de kleur binnen een paar weken ongeveer de helft lichter wordt. Na een behandeling moet de huid tijd krijgen om te herstellen. Na 6 weken zijn de schilfertjes verdwenen en kun je de kleur iets intenser maken of plekjes waar de kleur niet goed heeft gepakt bijwerken. Ik begin altijd wat lichter, ik kan het altijd nog donkerder maken. Vaak moet een klant ook eerst het vertrouwen krijgen. Dat het resultaat mooi wordt. Na de eerste behandeling zijn ze vaak zo enthousiast dat ik de kleur in de vervolgbehandeling wat donkerder kan aanzetten. Die controle is erg belangrijk.

3. Hoe lang blijft het mooi?
Een goed aangebrachte permanente make up blijft 3 tot 5 jaar zichtbaar. Dan vervaagd de kleur en kan het uiteindelijk verdwijnen. Ik kan een klant overigens nooit garanderen dat het zo lang blijft zitten, omdat het ook veel afhangt van iemands levensstijl. Zit de klant vaak te pulken aan haar wenkbrauwen dan zal de kleur sneller verdwijnen. Hetzelfde geld voor een klant die regelmatig een peeling doet. Ook bij mensen die veel zwemmen of zonnen houdt de kleur minder lang. Een huid is een levend orgaan en ik kan dus nooit voorspellen hoe hij zal reageren. De meeste mensen doen ieder jaar een touch up behandeling. Dan betalen ze maar een klein bedrag om het bij te werken. Na 2 jaar word weer de volledige prijs gerekend.

4. Welke effecten kun je met permanente make – up bereiken?
Het zetten van wenkbrauwen
Met pmu kun je ontzettend veel mooie effecten creëren. Je kunt bijvoorbeeld met de wenkbrauwen een prachtige wenkbrauwlift realiseren, zonder dat het mes eraan te pas komt. Een PMU- behandeling kan letterlijk een eye – opener zijn. Door de wenkbrauw iets omhoog te halen, raken mensen die vermoeide en soms zelfs wat bozige gezichtsuitdrukking kwijt. De klant moet meestal wel wat meer epileren. Uiteraard moet ik goed weten waar ik mee bezig ben, ik moet heel goed secuur en perfectionistisch kunnen werken om het resultaat natuurlijk te houden. Dat is het mooie van permanente make – up. Met het ouder worden gaat alles wat hangen, dat is de wet van de zwaartekracht, dus ook de permanente make – up. Omdat het in de loop der jaren vervaagd, kun je later aanpassingen doen. Bij tatoeage kan dit niet.

5. De klant is koning?
Ik zeg altijd de klant is koning maar wij zijn keizer. Als de klant iets wil waar ik niet achtersta doe ik het niet. Mijn criterium is of het esthetisch anatomisch verantwoord is en of het er natuurlijk uitziet. Trends komen en gaan daar kan ik prima op inspelen met gewone make up maar niet met de permanente make – up want daar zit je toch jaren aan vast. Bovendien moet ik voorkomen dat de klant na een jaar niet meer tevreden is en dat ik een slechte naam krijg. De klant is mijn wandelende reclamebord, dat hou ik altijd in mijn achterhoofd.

6. Wat is het moeilijkste om te doen?
Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor iemands uitstraling en daar gaat het dus nog wel eens mis. Te dik, te laag, te hoog, verkeerde vorm. Je kunt met de hairstrokes techniek een heel natuurlijk resultaat bereiken. Belangrijk is dat ik de visagie regels in acht houd. Dus de wenkbrauwen aan de buitenkant niet te ver laten doorlopen naar beneden, dat geeft een treurige uitdrukking. De wenkbrauwen moeten ook niet te dicht op de neus beginnen omdat je daar een boze uitdrukking van krijgt. Het hoogste punt van de wenkbrauw zit het beste op de lijn van de buitenkant van de iris. Met permanente make – up ben ik als het ware een beeldhouwer. Het is geweldig om te doen en je hebt direct resultaat.

7. Gelden er ook contra – indicaties voor permanente make – up?
Op zich niet. Wel is keloïd een belangrijke contra – indicatie voor met name de lippen. Ook chemotherapie en een actieve herpesinfectie gelden als image003contra – indicaties. Wij adviseren mensen die soms een koortslip hebben om na afloop van de behandeling preventief Zovirax te gebruiken omdat de behandeling een koortslip op kan wekken. Juist deze mensen willen vaak graag permanente make up voor de lippen omdat daar de kleur wegtrekt uit de huid.

8. Welke fouten worden het meest gemaakt?
Fouten die regelmatig gemaakt worden zijn; doorlopende liplijn in de mondhoeken, wenkbrauwen die te ver naar beneden doorlopen of te dicht op elkaar staan, te donkere wenkbrauwen en een verkeerd kleurgebruik. Een doorlopende liplijn in de mondhoeken ziet er heel onnatuurlijk uit, dat moet je nooit doen. Je moet ook nooit buiten de natuurlijke liplijn pigmenteren, dat ga je altijd zien. Soms zie je dat iemand de verkeerde kleur heeft gekozen of dat een kleur verandert is. De juiste pigmentkleur bepaal je aan de hand van iemands natuurlijke haarkleur, de kleur van de iris, en de huidskleur. Verkeerde kleuren kan ik gelukkig wel corrigeren, maar het is een lastige klus. Helaas krijg ik regelmatig klanten die elders permanente make-up hebben laten zetten en daar niet tevreden over zijn. Gelukkig is dit wel te corrigeren. Is een kleur na verloop van tijd bijvoorbeeld toch te oranje geworden, dan kan ik een redcover eroverheen aanbrengen. Vervolgens kies ik voor een koelere kleur. Is een kleur na verloop van tijd blauw grijs of te paars geworden, dan gebruik ik een bluecover en kies ik vervolgens voor een warmere kleur. Grijs zorgt ook voor een doodse uitstraling.

2 reacties op “Interview met Nancy Peter, de permanente make-up specialist van Limburg

 1. Ilona van Wesel schreef:

  Goedeavond,

  Ik heb net mijn derde chemokuur gehad ,en gelukkig heb ik nog mijn wenkbrauwen en wimpers.
  Stel dat deze uitvallen is er dan tijdelijk wat aan te doen ?

  Groetjes, Ilona

  1. nancy1 schreef:

   Beste Ilona,

   Dat is zeker mogelijk met permanente make-up. Microblading is daar een mooie oplossing voor. Vaak kan je deze behandeling ook vergoed krijgen van je zorgverzekeraar. Daarvoor kan je het beste even contact opnemen met je zorgverzekeraar.

   Mvg,
   Nancy Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nancy in de schijnwerper bij De Huidprofessional

Vandaag stond ik in de schijnwerper bij de vereniging van De Huidprofessional. Als echte...

Lees meer

Groot interview met vakblad De Beauty Professional

Gisteren verscheen er een groot interview van mij op het platform van het vakblad...

Lees meer

Interview met Nancy Peter voor beMineral Nieuwsbrief

Begin dit jaar won ik bij beMineral de salonactie. Hierbij werd gevraagd hoe ik...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap