PMU Eyeliner

De eyeliner is niet meer weg te denken in de make-up. Maar het geeft menigeen toch wat hoofdbrekens om deze iedere keer weer met een kwastje of stift perfect gelijk op de oogleden aan te brengen. Permanente make-up kan deze zorgen wegnemen. Het is een verademing om te weten dat de lijn strak en mooi op de oogleden aangebracht is en niet kan uitlopen bij een regenbui of tranen. Altijd mooie ogen met een natuurlijke en volle oogopslag. Wie wil dat nou niet?

 

Toch is vaak de eerste vraag die de mensen stellen wanneer ze overwegen om permanente eyeliners te laten aanbrengen: “Doet het pijn?”. Het huidgebied rondom de ogen is dunner dan die van de rest van het gezicht en wellicht daarom ook gevoeliger. Maar ook de psychische kant is van belang. We hebben nu eenmaal van moeder natuur meegekregen om onze ogen te beschermen en dicht te knijpen wanneer er gevaar dreigt. Goede voorlichting zal je geruststellen. Het is een prettig gevoel om te weten dat je je reflexen niet tegen hoeft te houden. Over het knipperen en tranen van de ogen hoef je je geen zorgen te maken. Dat heb ik als specialist helemaal in de (goed gespannen) hand.

 

Verdoving
Het zetten van eyeliners is niet geheel gevoelloos. Uiteraard is de pijngrens voor iedereen verschillend. Wat door de een als pijn wordt ervaren, is voor de ander gekriebel op de huid. De verschillen tussen mensen zijn ook hierin duidelijk merkbaar. Er zijn mensen die de behandeling pijnlijk vinden, terwijl er ook mensen zijn die het gekriebel op het ooglid slechts irritant of zelfs lachwekkend vinden. Voor zowel jou als mij verloopt de behandeling iets rustiger wanneer de huid iets verdoofd is. De verdovende Emla crème – die vooral licocaïne en prolocaïne bevat – moet volgens de laatste richtlijnen van de GGD zelf door jou meegebracht worden en worden voorzien van jouw naam. Je kan de tube crème bij de huisarts aanvragen. Bij een eventueel controlebezoek door de GGD wordt deze manier van verdoven streng bewaakt! De meeste huisartsen zijn van deze regelgeving op de hoogte. Een tubetje van 5 mg is voldoende voor drie behandelingen. Na de behandeling kan de huid schrijnend aanvoelen. Een speciale crème voor thuis geeft een verzachtende en verkoelende werking.

 

Kleurkeuze
Nog steeds zijn de – koele of warme – bruintinten en zwarte eyeliners erg gevraagd. Maar de nieuwste technieken bieden

PMU Eyeliner

tegenwoordig meer kans om met meer kleuren te werken. Het is erg mooi om bijvoorbeeld op het bovenooglid in de haartjes een zwarte eyeliner aan te brengen. Dit kunnen slechts stipjes tussen de haartjes zijn of een mooi dun lijntje. De basis is nu gelegd. Bovenop deze lijn kan een andere kleur pigment gezet worden. Een erg mooi resultaat geeft bijvoorbeeld een blauwe of turquoise lijn. Om een poederig schaduweffect te creëren, worden soms wel vijf kleuren gebruikt. Dit wordt een ‘smudgy’ eyeliner genoemd. Ook voor het onderooglid zijn variaties mogelijk. Hier is vaak een strakke lijn minder mooi. Er kunnen ook stipjes tussen de haartjes gezet worden. Met speciaal voor de doel geschikte – koele of warme – witte pigmenten kan ook op het zachte gedeelte van het onderooglid gepigmenteerd worden.

 

Vormgeving
In het PMU-vak is kijken en observeren het begin van succes. Hoe is de stand van de ogen in het gezicht? Diverse soorten oogvormen kunnen mij aankijken. Bolle, diepliggende, rechte, amandelvormige, overhangende, te dicht bij elkaar staande of uit elkaar staande ogen, ik moet bij iedereen de juist vorm weten te pigmenteren. Het is hierbij van groot belang dat ik naar jou als klant luister. Jij zet vaak al jaren je eigen eyeliners op een bepaalde manier die beantwoordt aan jouw schoonheidsideaal. Ik probeer daarom niet aan iemand een natuurlijke eyeliner te verkopen, als zij al jaren een duidelijk aanwezige lijn op haar ooglid tovert. Deze mevrouw zal met een natuurlijk resultaat nooit tevreden zijn. Ook het omgekeerde vindt plaats. Ik probeer altijd een goed en eerlijk advies te geven, maar voorkom dat ik mijn eigen smaak te nadrukkelijk overbreng. Alleen wanneer de eisen niet meer esthetisch verantwoord zijn, kan ik besluiten om mijn handtekening niet op het gezicht te plaatsen.

 

Pigmentatie
De behandeling begint op een goed gereinigde huid. Om deze optimaal te ontvetten gebruik ik een klein beetje alcohol op een wattenstaafje. De behandeling begint met het goed aanspannen van de huid. Dit voelt voor jou prettig aan en zorgt ervoor dat het pigment goed in de huid opgenomen wordt. Langzaam werken bevordert het opnemen van pigment in de huid. Vooral voor de oogleden is het van belang dat het pigment snel pakt. Door meerdere keren over dezelfde plaats te moeten pigmenteren, is er een kans dat het oog opzwelt. Dit is niet helemaal te voorkomen. Mocht dit gebeuren, dan kun je thuis het oog koelen met een coolpad of een nat koud washandje. Bij het pigmenteren van een eyeliner werk ik met een 1-, 3- of 5-puntsnaald. Dit hangt mede af van de techniek die ik gebruik om het gewenste resultaat te behalen.

 

Contra-indicatie

PMU Eyeliner

Wanneer je van plan bent om je boven- of onderoogleden te laten liften, stel dan de PMU-behandeling uit totdat deze operatie voltooid is. Het resultaat is veel mooier wanneer na de betreffende operatie gepigmenteerd wordt.

 

 

Heb jij interesse in een permanente eyeliner? Kijk dan hier.

Wil je zelf leren permanente make-up te zetten? Kijk dan hier voor de opleiding tot permanente make-up specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap