Als schoonheidsspecialiste had ik vaste regels voor hygiëne. Ik heb daar als PMU-specialist veel voordeel van. Maak voor jezelf onderscheid tussen een vuilwerkgebied en een schoonwerkgebied. Ga er vanuit dat schoon ook schoon is: Alles in een schoonwerkgebied is gereinigd, gedesinfecteerd of steriel (naald).

Zodra je tijdens de behandeling iets gebruikt hebt wat direct of indirect in aanraking is geweest met de klant, leg dit dan op een servet of papieren handdoekje. Denk hierbij aan wenkbrauwborstel, pincet, pigmentflesje, etc. Beschouw deze zone als het zogenaamde vuilwerkgebied. Zo zie je in één oogopslag wat grondig gedesinfecteerd moet worden.

 

Naast je pigmenteerpen én pigmenteerpenhouder, desinfecteer je ook standaard de bedieningsknoppen van het PMU-apparaat en van de behandelstoel. Vergeet niet de rand en de bedieningsknop van de loupelamp en het plateau van de werktafel. Al het bovengenoemde moet standaard worden afgenomen met 80% alcohol om er zeker van te zijn dat er geen kruisbesmetting ontstaat. Bij zichtbaar vuil eerst schoonmaken met een allesreiniger. Gebruikte disposables moet je direct in de (open) prullenbak deponeren. Open nooit de deksel tijdens de behandeling met je handen.

Was je handen altijd na de behandeling en voor het reinigen of desinfecteren van je materialen! Trek het liefst handschoenen aan en werk van vuil naar schoon.

Slimme indeling
Heb je je werktafel mooi en stijlvol ingericht? Prima, maar denk ook aan de ergonomie van je lichaam! Maak je bewegingen zo klein en kort mogelijk door het meest gebruikte dichtbij neer te zetten zoals: watjes/ wattenstaafjes, de pigmenteerpen, de pigmenteerpenhouder en de pigmentcuphouder.

De aan- en uitschakelaar van het PMU-apparaat
Gebruik het pedaal van je machine je hoeft geen grote roterende beweging met je bovenlichaam te maken. Hierdoor kun je de machine verder van je vandaan zetten, waardoor er meer ruimte over blijft op je werktafel en je overzichtelijk kunt werken.

Zet de alcoholfles in het zicht; je wast en desinfecteert je handen als de klant in de stoel zit. Zij merkt en ziet dat er hygiënisch gewerkt wordt.

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60