De huid heeft een gespannen relatie met de winter. Temperatuurverschillen, kou, wind en droge verwarmingslucht maken haar schraal en kwetsbaar. Met het juiste beschermingsprogramma komt u mooi en heelhuids de winter door.

Natuurwet
Temperaturen rond het vriespunt, ijskoude buien, bedompte lucht binnenshuis: wanneer de huid zich moet aanpassen aan dit soort nieuwe omstandigheden, ontstaan er problemen. Ze reageert direct door uit te drogen, vooral op die plekjes waar weinig vet onder de huidlaag zit. De voortdurende afwisseling van warmte en kou is de belangrijkste oorzaak van vochtverlies. Binnenshuis, in de warmte, gaan de poriën open, waardoor er water verdampt. De droge lucht van de centrale verwarming heeft misschien een vochtigheidsgraad van 20%, terwijl een mooie, met vocht verzadigde huid, minimaal 60% nodig heeft. Bovendien heerst buiten de natuurwet dat hoe kouder de buitenlucht is, hoe geringer de luchtvochtigheid. Des te groter is dus de kans dat er water aan de huid wordt onttrokken. Tegen deze overmacht aan winterstress zijn lichte hydraterende producten kansloos. Door een hoger vochtgehalte, zoals dat voorkomt in zomerse gels, kan het zelfs gebeuren dat de huid weliswaar opzwelt, maar nóg meer vocht verliest. Alleen crèmes die de vochthuishouding van de huid stabiliseren en haar tegelijkertijd beschermen met een flinterdun winterjasje, zijn geschikt voor de winter.

Winterse feiten
Het is een vaststaand gegeven dat iedere huid ’s winters droger is dan in andere seizoenen. Daarom moet ze in dit jaargetijde optimaal worden Marketing voor Schoonheidssalons Download 922 (2)voorzien van vocht en vet. Alleen de vettige huid heeft nu reden tot juichen, want zij kan met het winterse klimaat het best uit de voeten. Iedere huid die de neiging heeft uit te drogen, heeft kwalitatief hoogwaardige verzorging nodig. Gaat u daar wat nonchalant mee om, dan raakt uw huid snel in een winterdip: een droge huid schilfert vijftien keer erger dan een gehydrateerde huid, terwijl de bovenste huidlaag driemaal gevoeliger reageert dan anders en twee keer zo ruw is. Voor ziektekiemen zijn dit de ideale omstandigheden om door te dringen in de poreuze beschermlaag van uw huid. Irritatie door jeuk en ontstekingen zijn het gevolg.

Basistips
Het beste is uw huid ’s ochtends mild te reinigen en met lauw water af te spoelen. Brengt u daarna geen Marketing voor Schoonheidssalons Download 926 (2)verzorging aan, dan heeft de huid na het wassen ongeveer twee uur nodig om haar eigen hydro-lipidenlaagje helemaal te herstellen. Verzorgen dus, maar hoe en waarmee?
Klop na het reinigingsritueel een rijke crème in. Gebruik ’s winters een rijke nachtcrème voor overdag in de lichtere dagcrème voor ’s nachts. Zelf raad ik de crème van Osaìne aan: Nutriplancton, ideaal voor de winter. De zomerse peelings en crèmes met fruitzuren mogen voorlopig een winterslaap gaan houden. Het is beter om direct over te stappen op een anti-aging-product voor de droge of zeer droge huid. Laat de crème altijd goed intrekken voordat u naar buiten gaat. Breng nooit een dubbele laag aan, dat kan snel tot onzuiverheden leiden, maar smeer liever tussendoor steeds even bij met een klein beetje crème.

Tijd van droogte
De zeer droge huid kan de winter met een glans doorstaan met rijke crèmes die natuurlijke vetten bevatten,Marketing voor Schoonheidssalons Download 925 (2) zoals plantaardige glycerine, of cacao-, karité-, shea- of mangoboter. Deze vetsubstanties zijn niet alleen in staat de huideigen productie van lipiden te ondersteunen, maar vervangen ook ontbrekende lipiden (vetten) en liggen als een beschermend schild op de huid. Plantaardige oliën, bijvoorbeeld jojoba-, avocado-olie en squalane (uit olijven) zijn bijzonder huidvriendelijk en worden heel gemakkelijk door de huid opgenomen. Ze bevatten de broodnodige vetzuren gammalinoleen en omega, die het afweermechanisme versterken en passen zich moeiteloos aan de huidstructuur aan. De Nutriplancton van Osaìne is op basis van avocado olie en omegaplancton. Samen zorgen deze voor de essentiële vetzuren voor de bescherming van de huid en voor een betere celcohesie.
Ik zou dus zeggen, kom maar op met die winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap