Is schoonmaken niet jouw grootste hobby? Voor je gezicht is het toch echt superbelangrijk. Als je tenminste een mooie, gladde en stralende huid wil!

1. Mooi schoon
Ook al gebruik je geen make-up, toch is het goed om je huid schoon te maken aan het begin en einde van de dag. Uit je poriën komen namelijk afvalstoffen (wees niet bang, die zie je niet). En ook de effecten van luchtvervuiling en restjes make-up kunnen je poriën verstoppen, met puistjes als gevolg. Wegspoelen dus!

2. In balans
Met alleen water krijg je je huid niet voldoende schoon. En gewone zeep kun je beter voor je handen bewaren. Deze is namelijk te agressief voor je gezicht, waardoor je vel droog wordt en trekkerig aanvoelt. Je gezicht te vaak schoonmaken werkt dan juist weer averechts. De natuurlijke oliën van je huid worden dan aangetast, waardoor deze heel hard gaat werken om nieuwe olie aan te maken. Gevolg: een glimmend en vettig gezicht.

3. Dubbele werking
Een cleanser vervangt geen dagcrème, maar er worden wel steeds meer verzorgende ingrediënten in gestopt die je huid mooier maken. Zo zijn er cleansers die je huid niet alleen reinigen, maar ook laten stralen of puistjes of een glimhoofd tegengaan.

4. Kieskeurigreinig
kies je voor een reinigende crème of een facewash? Ze zijn in ieder geval allebei even effectief. Dus koop iets wat bij je huidtype past. Bij een reinigende crème heb je geen water nodig, dus dat is lekker als je een droge huid hebt. Als je het gevoel hebt dat je gezicht pas echt schoon wordt met een schuimend product en water, kies dan een facewash. Probeer verschillende producten uit. Als je huid twintig minuten na het schoonmaken trekkerig aanvoelt, dan is het product niet geschikt voor jouw huidtype. En als het een vettig laagje achterlaat ook niet, dan is het meer iets voor een drogere huid.

5. Special care
Vraagt je huid extra aandacht? Dit zijn twee dingen die je kunt doen. Een scrub (maximaal één keer per week) voor je gezicht. Let erop dat de scrub speciaal is gemaakt voor je gezicht en niet voor het lichaam. Anders zijn de korrels te grof, en daar wordt je huid niet mooier van. En twee: verwen je huid wekelijks met een maskertje. Je kunt kiezen uit maskers die je gezicht verzorgen, kalmeren, extra goed reinigen of zuiveren (bijvoorbeeld op basis van klei).

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60