In de loop der jaren zijn er al diverse mogelijkheden ontwikkeld om permanente make-up en tatoeages uit de huid te verwijderen. In mijn vorige blog heb ik al enkele verwijderingtechnieken besproken.

Om gezette pigmentatie te verwijderen, bestaan er een aantal opties:

  • operatie: hierbij plaats men expanders of ballonnen onder de huid, zodat er minder littekens zijn wanneer de tatoeage weggesneden wordt
  • dermabrasie: de huid wordt met een metalen borstel geschuurd, waardoor de opper- en lederhuid verwijderd worden. De tatoeage zal verbleken maar niet in zijn geheel verdwijnen
  • zoutoplossing: de getatoeëerde huid wordt met een zoutoplossing behandeld om pigmenten te verbleken. Ook hier zal de tatoeage niet in zijn geheel verdwijnen
  • laser: voorbeelden hiervan zijn de yag- en de robijnlaser
  • removal producten: deze zijn geschikt om kleine correcties uit te voeren
PMU Pigment Removal

Pigment Removal
Een andere methode om permanente make-up en tatoeages te verwijderen is door middel van nouveau contour permanente make-up en tattoo pigment removal. Het product is sinds kort op de Nederlandse en Belgische markt geïntroduceerd. Vooral in Azië wordt deze methode al tien jaar met succes toegepast. De pigment removal wordt op bijna de zelfde manier toegepast als waarop normaal een pigmentatie word gezet. In dit geval wordt er echter geen inkt gebruikt, maar speciale vloeistof die aanwezige pigmentatie absorbeert en naar de oppervlakte van de huid trekt. De pigment removal bestaat uit een vloeistof van diverse niet gekleurde anorganische stoffen, waaronder zink-, magnesium-, en calciumoxide. Deze stoffen hebben een groot affiniteit met de tatoeagepigmenten en vermengen zich daarom met de te verwijderen pigmenten.

Toepassing
Het gebruik van de pigment removal bestaat uit een aantal stappen, de te behandelen plaats kan vooraf worden geschoren en gedesinfecteerd. Met het pigmenteerapparaat worden puncties aangebracht in de gezette pigmentatie in de huid. Regelmatig doop ik met de pigmenteernaald in de pigment removal om ieder puntje te kunnen bereiken en aan te stippen. Belangrijk in deze fase is om de juiste diepte te bereiken en secuur te werken. De vloeistof moet ieder pigmentdeeltje bereiken om een optimale verwijdering te kunnen garanderen. Vervolgens veeg ik met een watje de tatoeagepigmenten weg. Zodra de vloeistof in contact komt met de tatoeagepigmenten, vermengen deze beide substanties zich en komen ze uit de huid. Om de tatoeage pigmenten grondig uit de huid te verwijderen, moet dit proces een aantal malen herhaald worden. De laatste stap is het verwijderen van de vloeistof en het genezen van de huid. Na de vorige stap blijft er altijd wat vloeistof achter in de punctiegaatjes van de huid. De overgebleven vloeistof wordt door de huid afgestoten en er ontstaat een witachtige korst. Deze verdwijnt binnen twee weken. De roodheid die bij de behandeling is opgetreden, zal geleidelijk verminderen en de huid zal uiteindelijk zijn eigen kleur terugkrijgen, zonder zichtbare littekens. Aan het eind van de

PMU Pigment Removal met Correctie

behandeling wordt er soms nog een dun laagje van de vloeistof op de huid aangebracht. Dit zorgt ervoor dat ook de laatste pigmentdeeltjes zich gaan binden aan het korstje dat ontstaat. Aangeraden wordt om gedurende het proces van de genezing – zo’n zes weken – een genezende en verzachtende crème te gebruiken. Bevindt de behandelde plek, zich onder de kleding dan moet deze worden afgedekt met een steriel gaasje. Belangrijk is om de wond droog te houden. Wanneer er ontstekingen ontstaan, is het contact met water vaak de oorzaak van de problemen.

Contra-indicatie
Het gebied rond de ogen is te gevoelig en kwetsbaar en mag niet behandeld worden. Een eyeliner die in het buitenooghoekje ver van het oog ‘wegloopt’ mag echter wel behandeld worden. Het grote voordeel van deze methode is dat de pigmenten (zichtbaar) uit de huid komen en niet in het lichaam worden opgelost om daar door het metabolisme te worden afgebroken. Een veilige methode volgens mij.

 

Wil jij slecht gezette permanente make-up laten verwijderen? Kijk dan hier.

Wil je zelf leren hoe je permanente make-up kunt zetten? Kijk dan hier voor de opleiding tot permanente make-up specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Nieuwe GGD-vergunning voor permanente make-up behaald

Vanochtend heb ik weer een keuring gehad van de GGD regio Limburg Noord. Zij...

Lees meer

Permanente make-up bij schisis

Naast tepelreconstructie zijn er ook minder bekende gebieden waar met permanente make-up mooie resultaten...

Lees meer

Nieuwe vergunning PMU binnen

Op 16 augustus j.l. is mijn salon opnieuw gekeurd door de GGD Midden Limburg....

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap