Je huid weerspiegelt hoe je lichaam er van binnen voor staat. Oftewel, innerlijke gezondheid vertaalt zich in uiterlijke schoonheid. Als je je huid op natuurlijke wijze zo jong mogelijk wilt houden of je huidbeeld wilt verbeteren, dan kun je de huid zowel van binnenuit als van buitenaf helpen zo goed mogelijk te functioneren. Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging spelen hierbij ook een belangrijke rol.

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoe je je huid op een zorgvuldige manier kunt reinigen. Daarnaast zijn ook de onderstaande tips belangrijk voor een frisse en gezonde huid.

1. Peelen of exfoliëren
Naast het dagelijks reinigen van de huid is het erg goed om je huid regelmatig te peelen. Dit kun je het beste 1 tot 2 maal per week doen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en zet je je huid aan tot het maken van jonge nieuwe cellen.

2. Verschillende seizoenen
Gebruik door het jaar heen niet continue dezelfde crème. In de zomer draag je immers ook andere kleren dan in de winter, aangepast aan de temperatuur van dat moment. Crèmes voor de zomer zijn vaak luchtiger van structuur en bevatten een beschermingsfactor. In de winter gebruik je het liefst een vollere en voedzamere crème.

3. Specifieke verzorgingsproducten
Gebruik specifieke verzorgingsproducten zoals een oogcrème, hals- of decolletécrème en een lipcrème. De huid van de ogen en de hals bevat minder talgkliertjes waardoor er van nature minder bescherming plaats vindt. De eerste tekenen van huidveroudering zie je meestal dan ook rondom de ogen.

Afspraak maken

Contact opnemen

Naar de webshop

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60