Veel mensen hebben in meer of mindere mate wel eens last van gerstekorrels. Een gerstekorrel ziet eruit als een klein wit korreltje onder de huid. De wetenschappelijke naam voor een gerstekorrel is Milia. Veel mensen denken dat dit te maken heeft met acne of puistjes, maar dit is niet waar. Bij Milia zijn de poriën niet verstopt met talg, maar met keratine. Keratine is een natuurlijk bestanddeel van de huid. De propjes ontstaan doordat keratine de huid niet goed kan verlaten. Dit kan doordat de afschilfering van de huid niet optimaal is of omdat de huid niet goed gehydrateerd is. Gelukkig is een gerstekorrel een onschuldige aandoening en doen de bolletjes geen pijn. Toch willen mensen er graag vanaf omdat ze het niet mooi vinden.

Gerstekorrels komen vaak voor. Ze zitten meestal in het gezicht, vooral in de omgeving van de ogen. Bij pasgeboren baby’s (1e week) komen ze vaak voor maar ze gaan even vlug weer weg. Gerstekorrels komen vaak voor bij mensen met een droge huid, door het teveel in de zon zitten, bij brandwonden, bestraling of andere beschadigingen van de huid.

Maar hoe kun je gerstekorrels voorkomen?

Door je huid altijd goed te exfoliëren kan je gerstekorrels op termijn vermijden. Ook belangrijk is om een crème te gebruiken die vet en vocht aan de huid toevoegt. Je ziet vaak dat gerstekorrels rond je ogen verschijnen. Daarom is het belangrijk om onder je ogen alvast een oogcrème te gebruiken voor de hydratatie.

Vocht & vet tekort
Het is vaak makkelijk terug te vinden hoe je jouw huid moet verzorgen als je een vocht- of vet-tekort hebt. Maar wat nou als je huid zowel vocht als vet tekort? Bij Nancy’s BeautySalon hebben we hier de ideale combinatie van producten voor.

Hoe ziet de huid eruit als het een tekort aan vocht en vet heeft?
Een droge vetarme huid heeft een tekort aan talg, de huid voelt droog en trekkerig aan en ziet er soms rood en schilferig uit. De vochtarme huid daarentegen heeft een tekort aan vocht (dus geen vet). Het is geen officieel huidtype, een verschijnsel, kan dus voorkomen bij ieder huidtype. Ook wanneer een vette huid behandeld wordt met uitdrogende producten komen vaak vochtarme zones tevoorschijn.

Hoe behandel ik deze huid?
Begin met eenmaal per week de huid te scrubben met de Corail Scrub om de dode huidcellen te verwijderen. Laat de scrub rondom de ogen alleen inwerken i.p.v. roterende bewegingen te maken.
Gebruik dagelijks na een milde reiniging de Corail Deepcream; deze biedt de huid hydratatie aan in de vorm van zeewater gecombineerd met de Monostroma en Cordiovelane. Deze algen zorgen voor hydratatie, zelfs in de diepste huidlagen. Daarnaast biedt de crème essentiële vetzuren die ervoor zorgen dat de cohesie (samenhang) zich verbetert, zodat de huid minder vocht verliest. Het leuke van de Deepcream is dat deze crème zo fijn van structuur is, zodat deze ook zeer effectief te gebruiken is als een oogcrème. Omdat de huid rondom de ogen dunner is dient deze extra te worden gehydrateerd.
Gebruik eenmaal per week het Corail Idramask om je huid te hydrateren en te voeden om zachtheid en elasticiteit te herstellen.

Energie balans
We hebben er allemaal wel eens last van: momenten waarop we bijna geen energie meer hebben en we onszelf afvragen waarom? Naast de last die je voelt van energieloze dagen, kun je hier ook kenmerken van zien aan je uiterlijk. Het zijn rimpelkwekers, fronsbouwers en glimlachvermorzelaars. Een laag energiepeil kan vele oorzaken hebben, het is dus goed om meerdere factoren te onderzoeken, zoals:

  • Stressvolle situaties
  • Lichamelijke klachten
  • Jezelf zorgen maken, piekeren en malen om iets
  • Voedingskeuze

Jouw energietank wordt gevuld door ‘energiegevers’ en geleegd door ‘energievreters’.

Door voldoende tijd voor jezelf te nemen en leuke activiteiten te doen worden de energiegevers weer aangevuld. Je zult merken dat als je jouw lijstje met energievreters elimineert, je steeds meer zin krijgt in het leven. Een ding die je kunt gaan doen, is je bewust te worden van jouw energiegevers en energievreters. Maak twee kolommen: een met energiegevers en een met energievreters. Bedenk welke activiteiten je de afgelopen week hebt gedaan en vul de kolommen in. Hoe is jouw balans tussen energiegevers en energievreters? Ben je geschrokken of juist gemotiveerd om meer te gaan ondernemen tegen energievreters?
Klik hier voor een lijstje met energiegevers!

Aanbieding

Corail Idramask & Corail Deepcream
samen met 30% korting!

T.w.v. € 76,80
nu voor slechts € 49,50

Geldig van 25 augustus t/m 6 oktober 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste en gewichtsconsulente.Nancy is dé Huidexpert van Limburg in innovatieve huidverbetering en huidverjonging.Met haar 3 pijlers van behandelingen, cosmetica en voeding maakt zij een speciaal op maat gemaakt plan op basis van jouw DNA.

Gerelateerde berichten

Dit zijn mijn favoriete zonneproducten

Pure protection, all day, everyday Dit zijn mijn en binnenkort ook jouw nieuwe favoriete...

Lees meer

Derma Clinic Vlodrop geeft verwenmomenten aan vrouwen met kanker

Onderdeel van landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ van stichting Look Good Feel Better...

Lees meer

8 Misverstanden over vet

Jarenlang is er gepleit over dat we minder vet moeten eten, omdat te veel...

Lees meer
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidproffecional
bemineral-logo-60
skin-vignet-diap